Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad da 7-10 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ve bölgemiz adına çok önemli bir fuar olan Turizm fuarından bölge illerimiz umutlu döndü.

Riyad da gerçekleştirilen turizm fuarında bölgemiz illerinden Samsun ve Trabzon yoğun katılımcı ile temsil edilirken, Ordu ve Rize bir otelci ile katılım sağladı.

Sektör olarak yaşanan sıkıntılardan kurtulmak için büyük bir çaba içinde olan Turizmciler umutlarını bağladıkları körfez ülkelerinden daha fazla pay almak için gittikleri fuarda yoğun ilgi ile karşılanmaları moral oldu. Konu hakkında görüşlerine başvurduğumuz Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği KATİD başkanı Murat Toktaş ” Trabzon uzun yıllardır körfez ülkelerinin ilgi odağı olmaya devam ediyor bu fuarda gene aydı talebi gördü. Destinasyon çeşitliliğine gitmek için orta Karadeniz bölgesini de hareketlendirmek istiyorduk. Başta Samsun Büyükşehir belediyesi, OKA ve Ticaret odasının da desteği ile güzel bir stant ve yoğun bir katılım ile Samsunun tanıtımı yapıldı. Samsuna olan ilgi ve ciddi talebin bir kısmı kontrata dökülmesi de bu pazarın hızla büyüyeceğinin bir göstergesi oldu. Talebin devamı için görüşülen acentelerin tek isteği direk uçuş.” Dedi

Direk Uçuşlar Elzem Oldu

Artık körfez pazarında tek olmadığımızı hatırlatan KATİD Başkanı Murat Toktaş “Bu pazarda görmediğimiz bazı Avrupa ülkelerini de görmeye başladık. Çek cumhuriyeti, Polonya ve Avusturya gibi ülkelerde bu pazara girmeye çalışıyor. Ayrıca Bosna Hersek’e karşı bölgenin ilgisi çok yoğun. Bu yüzden pazardan kopmamak için direk uçuşu mutlaka sağlamalıyız. İlk sorulan sorulardan biri uçuş konusu, bunu çözemediğimiz sürece oradaki potansiyeli bölgemize ve Samsuna çekme şansımız yok. Bu konuda yetkililerden destek bekliyoruz. Ayrıca şehrimiz adına katılım sağlayan ve tanıtımımızı yapan meslektaşlarıma da teşekkür ederim.” dedi.

Sağlık Turizmini de Pazarlıyoruz

Körfez ülkelerinde sadece turizm çalışmaları yapmadıklarını belirten KATİD Başkanı Murat Toktaş “Samsun başta olmak üzere Trabzon’da önemli hastanelerimiz mevcut. Bunlarında bu bölgelere açılmasını arzu ediyoruz. Bu kapsamda gittiğimiz fuarlara mutlaka hastaneleri de davet ediyoruz. Sağlık turizm mi konusunda bölgemiz iyi bir alt yapıya sahip. Bu konuda şehirlerimize büyük gelir olacağını ekonomiye katkı sağlayacağına inanıyoruz.” Dedi.