Kaçkar Dağları Milli Parkı’nda, Karadeniz Bölgesi’nin en yüksek debili Palovit Şelalesi’ne ziyaretçiler için yapılan basamaklı yaya köprüsü kenarları kapatılarak daha güvenli hale getirildi.

Şelalenin döküldüğü dere yatağına inen köprüden en fazla 4 kişi aynı anda geçebiliyor.



Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12’inci Bölge Müdürlüğü, Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisinde Çat Vadisi’nde yer alan Karadeniz’in 15 metreden dökülen en yüksek debili Palovit Şelalesine turistler tarafından daha iyi seyredilmesi için 60 basamaklı merdiven şeklinde köprü inşa etti. En fazla 4 kişinin aynı anda geçebildiği köprüden inen vatandaşlar şelalenin döküldüğü dere yatağına eğimli patika yoldan yürüyerek ulaşabiliyor. Vatandaşlar yapılan köprü ile şelaleyi daha yakından izleme imkanına kavuştuklarını belirterek patika yolda da yayaların güvenliği için önlem alınması istedi.



Doğa Koruma ve Milli Parklar Rize 12’inci Bölge Müdürü Mustafa Bulut, şelaleler kenti olan Rize’deki Palovit Şelalesine doğayla uyumlu olarak yapılan merdiven sayesinde turistlerin şelaleyi daha iyi bir seyir alanına kavuştuğunu belirtti.