Rize’nin İkizdere İlçesi’nde içerdiği 4541 mineral oranı ile dünyanın en kaliteli termal sularından birine sahip Ridos Termal Otel’de Fizyoterapist dönemi başladı. Otel bünyesinde oluşturulan Fizyotermal Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde termal suyun etkisiyle birlikte uygulanan bir dizi terapi ile bel, boyun gibi ağrılardan kurtulmak artık mümkün. 


 
RİDOS Termal Otel bünyesinde Sağlıklı Yaşam Merkezi oluşturuldu. Fizyoterapist Emre Çağrı Kol’un gözetiminde termal havuzlara ağrılarından kurtulmak için gelen kişiler artık ağrı terapisi alabilecek. Ağrı terapisi kapsamında kişilerin bel, boyun, omuz ve diz ağrılarına yönelik kişiye özel uygulamalarla ağrılarından kurtulması artık mümkün. Merkezde ayrıca solunum rahatsızlıkları olan kişiler içinde çok özel solunum egzersizleri yaptırılıyor. Ağrı terapisinin yanı sıra koruyucu terapiler de uygulanan merkezde kişilerin yaşam kalitesinin artırılması hedefleniyor. 


 
Fizyoterapist Emre Çağrı Kol, “Kişiye özel ağrı terapilerimiz var. Otelimiz termal otel olması sebebiyle ağrı problemi olan kişilerin vazgeçilmezi ancak sadece termal havuza girmek kişileri rahatlatsa da yeterli değil.Ağrının nedeni bulunmalı ve düzeltilmeli. Ağrı terapisi kapsamında  mobilizasyonlar, ağrı bantlamaları, kişiye özel egzersizler ve benzeri gibi bir çok uygulama kişilerin ağrısız bir yaşam sürmesi için yapılıyor. Solunum rahatsızlığı duyan kişiler için yaptırılan solunum egzersizleri ise kişilerin rahat bir nefes alması için.


 
Ayrıca kişiye özel sağlıklı yaşam paketimiz var. Öncelikle klinik plates uygulamamız var. Bilinen platesten ziyade kişilerin bel ve boyun fıtığından korunması için çekirdek(öz) kaslarını kuvvetlendirmeye yönelik egzersizleri içeriyor. Ayrıca Powerplate cihazımız var, titreşim yayan bu cihaz sayesinde daha ez efor harcayarak daha çok kalori yakmak ve kısa sürede zayıflamak mümkün. Kişilerin tercihine göre seçebilecekleri koşu bandı veya egzersiz bisikletimiz var. Egzersizler kişiye özel olarak belirleniyor ve kalp hızı ölçer ile kalp hızı sürekli olarak kontrol ediliyor. Ayrıca tansiyon problemi olanlara egzersiz boyunca tansiyon ölçümü yapılıyor. Bu sayede kişi hem zayıflıyor hem formda kalıyor hem de sağlıklı egzersiz yapmış oluyor.