Vali Ersin Yazıcı ,yapımı devam eden 5 yıldızlı otel inşaatında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Temizel Grup tarafından, Engindere Mahallesi'nde yaptırılan ve tamamlandığında Rize'ye gelen turistlerin konaklama sorununun çözülmesine ciddi oranda katkı sağlayacak olan 5 yıldızlı otelin inşaatında incelemede bulunan Vali Yazıcı, iş adamı Halim Temizel ve proje müdürü Sıtkı Sualp'ten inşaatın son durumu ve ne zaman tamamlanacağı konusunda bilgi aldı.



Kentin ilk 5 yıldızı otelini yaptıran iş adamı Halim Temizel ,"Rize'nin Engindere Mahallesi'nde devlet arazisi üzerinde Temizel Grup tarafından toplamda 44 bin metrekare kapalı alan üzerinde, 296 oda kapasiteli olarak inşa edilecek olan 5 yıldızlı otel 49 yıl sonra Rize İl Özel İdaresi'ne devredilecek. İçerisinde toplantı, konferans, balo, sinema, fitness, çok amaçlı restoran ve kongre salonları bulunacak otelin kapalı ve açık yüzme havuzları da olacak. Otelin 1 Haziran 2017 tarihinde hizmete açılması planlanıyor "dedi.

Otel projesini inceleyen Vali Yazıcı, "Gelişmekte olan bir kentte beş yıldızlı bir otele büyük ihtiyaç vardı'' dedi.



TURİZMİ HER ALANDA GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Rize'de yapılacak otelin turizme önemli katkılar sağlayacağını belirten Vali Yazıcı, "Turizm, şehirlerin sosyal, siyasi ve ekonomik olarak değişiminde lider bir sektördür. Rize'de turizmde önemli mesafeler aldık. Turizmi her alanda geliştirmek istiyoruz. İlimize gelen turistlerin konaklayabilmeleri için önemli çalışmalar yapılıyor. Rize'de yaptırılan bu tesis de bu çalışmalarda çok önemli yere sahip. Bu inşaatın bitimi ile Rize 5 yıldızlı bir otele kavuşmuş olacak "dedi.



RİZE'NİN TURİZMİNE ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAKTIR

Rize'nin büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, "Temizel Grup Rize'ye gelip kendi memleketinde böyle güzide bir tesisi yaptırıyor. Ben ilin Valisi olarak son derece memnun oldum. Grup ortaklarından Halim Temizel'e bu yatırımından dolayı çok 'teşekkür' ediyorum. İnşallah bu otel, Rize'nin turizmine önemli katkılar sağlayacaktır. Otelin inşaatı bittikten sonra çok kaliteli bir işletme ortaya çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.



İncelemeleri sırasında Vali Yazıcı'ya, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz da eşlik etti.