Emitt organizasyonluğunda bu yıl 21’incisi düzenlenen ve Türkiye'den 81 ilin yanı sıra 70'in üzerinde farklı ülkelerden 4 bin 500 sektör temsilcisinin katılımı ile gerçekleşen Uluslararası Emitt Fuarının açılışı İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar alanında yapıldı.

Rize'den, Rize Valiliği öncülüğünde Rize Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ticaret Borsası’nın katıldığı Uluslararası Emitt Fuarı, İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar alanında tanıtıma başladı.
Fuarın açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı.



Açılışın ardından Vali Bektaş, Milletvekili Bak ve Başkan Kasap, Rize standında misafirleri ağırlayarak şehrin yöresel ürünlerinden oluşan hediyelerini takdim etti.
Rize'nin turizm alanları, yöresel gıda ürünleri ve kendine özgü mimarisi oluşturulan stantta ziyaretçilere tanılıldı. Ayrıca Rize Belediyesi bünyesinde fuara katılan yöresel müzisyenler ilimizin yöresel çalgı aletleri Tulum, Armonika'yı dünyaya tanıtıyor.



Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, “Şirin ilimizin yaylasının, muhteşem doğasının, yemek kültürünün tanınması için çaba sarf ediyoruz. Bu gibi Uluslararası fuarların ilimize katkısı büyük olacağına inanıyoruz. Rize’yi daha büyük bir Turizm şehri yapmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Emitt Turizm Fuarı 29 Ocak tarihine kadar İstanbul Beylikdüzü Tüyap Fuar alanında ziyaretçilere açık olacak.