Dünyanın en büyük beş turizm fuarlarından biri olan EMITT Fuarının açılışına, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Rize Valisi Kemal Çeber’in yanı sıra bazı illerin valileri ve belediye başkanları ile çok sayıda turizmci ve tur operatörü katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, fuarın açılışında yaptığı konuşmada “2018 yılında turist sayısında Türkiye rekorunu kırdık. Elde ettiğimiz turizm istatistikleri gösteriyor ki 46 milyon turist ve 29 milyon dolar gelir rakamlarına ulaştık. 2019 yılında erken rezervasyon verileri oldukça iyi görünüyor. 2023 için eski hedef 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelirdi ancak yeni hedefimiz artık 70 milyon turist, 70 milyar dolar gelir. Burada önemli olan 70 milyar dolarlık kısmı yakalamak. Konaklama günü ve harcaması yüksek nitelikli turiste odaklanmamız gerekiyor. Bunlarla ilgili tanıtım ve reklam çalışmalarımızı yapmaya başladık. Kişi başı gecelik gelir 66.5 dolar olarak belirledik. Bundan sonraki süreçte açıklanan ziyaretçi rakamlarıyla birlikte ‘kişi başı gecelik gelirlerini de’ açıklayacağız. Kişi başı gelirdeki hedefimiz de 2023’e kadar yüzde 50 artırmak. Bu hedefler için Turizm geliştirme fonu seçimlerden sonra meclise gelecek ve bu fonun başına sektör profesyonelleri, yatırımcılar geçecek. Küresel rekabet ve değişen iş yapma biçimleri yeni bir yasayı mecbur kıldı. Yeni yasanın ilk aşaması bitti ve taslağımız hazır. Şimdi ikinci aşamaya geçtik. Sektör dernekleri ile yasayı tartışıp yaz başlamadan meclise sunacağız” dedi.

Rize Standı, EMITT Fuarında beğeni topluyor…

Rize Valiliği'nin öncülüğünde Rize Belediye Başkanlığı ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün katkılarıyla oluşturulan, tarihi Rize konaklarının ve asırlara meydan okuyan kemer köprülerinin yanı sıra dört mevsim Rize görselleri ve feretiko (Rize Bezi) tezgahı ile zenginleştirilen Rize Standı, turizmcilerin ve ziyaretçilerin büyük beğeni topluyor.

Rize’nin kültürü, tarihi, doğası, müziği, otantik mimarisi, Rize bezi dokumacılığı, özgün yemekleri ve misafirperverliği tanıtıldığı ‘Rize Standında’ Vali Kemal Çeber, misafirleri ağırladı. Vali Çeber, burada yaptığı açıklamada; “EMITT dünyanın en büyük beş turizm fuarlarından biri. Bizde böyle bir ortamda Karadeniz’in incisi Rize’mizin muhteşem doğasını, eşsiz yaylalarını ve vadilerini, alternatif turizm imkanlarını, zengin mutfak kültürünü turizmcilere tanıtarak, bilinirliğini arttırmak istedik” şeklinde konuştu.