Artvin Çoruh Üniversitesi, öğrencilerine kış sporları uygulamalı kayak dersi kapsamında Genya Dağı zirvesinde yer alan 2 bin 200 metre yüksekliğindeki Atabarı Kayak Merkezi'nde uygulamalı kayak eğitimi vermeye başladı. Kış sporları dersi kapsamında kayak tesisine gelen öğrenciler, kayak ekipmanları, temel teknikler, kar sapanı stili, durma teknikleri ve dengeyi sağlama gibi konular hakkında eğitim alarak uygulamada da bulundu.

AMAÇ NİTELİKLİ EĞİTİM

Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, öğrencilerine modern donatılarda nitelikli eğitim ve akademi hizmetleri sunmayı ilke edindiklerini belirterek, kentin sahip olduğu imkanları ise öğrencilere aktarılması yönünde çalışmalarını genişletmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yapılan uygulamalı dersler sayesinde öğrencilerinin kış sporları alanında beceri kazandığına işaret eden Rektör Prof. Dr. Tilki, şöyle konuştu:“Artvin’in sahip olduğu önemli fırsatlardan biri olarak gösterilen ve adeta doğa ve kış sporlarının bölgedeki merkezi haline gelen Genya Dağı’ndaki kayak merkezinde, öğrencilerimize yönelik uygulamalı kayak eğitimleri, seçmeli ders olarak işleniyor. Alanında uzman üniversitemiz eğitimcileri tarafından bu spora ilgi duyan öğrencilere bu eğitimler aktarılıyor. Öğrenciler, kayak derslerine katılarak sadece kış sporlarının bu dalında beceri kazanmakla kalmayıp, bir sosyal etkinliğe dahil olarak hem stres atıyor, hem de kişisel gelişimleri yönünde önemli tecrübeler kazanıyorlar”