Türkiye Maarif Vakfı, yurt dışında örgün ve yaygın eğitim hizmetleri vermek ve geliştirmek amacıyla okul öncesi eğitimden üniversite eğitimine kadar tüm eğitim süreçlerinde burslar vermek, okullar, eğitim kurumları ve yurtlar gibi tesisler açmak, yurt içi de dahil olmak üzere bu kuramlarda görev alabilecek eğitmenleri yetiştirmek, bilimsel araştırmalar ve araştırma - geliştirme çalışmaları yapmak, yayınlar yapmak ve metotlar geliştirmek ve faaliyet gösterdiği ülkenin mevzuatına uygun diğer eğitim faaliyetlerini yürütmek amacıyla 6721 Sayılı Kanun ile kurulan küresel bir eğitim teşkilatı olarak ülkemizin yarınlarının geleceği olan yeni nesillere önemli hizmetler vermektedir.

İstanbul Merkezli Türkiye Maarif Vakfı, Hizmetlerini sadece Türkiye genelinde değil, bütün dünya ülkeleri ve şehirlerinde var olacak bir şekilde tasarlanmıştır.
Bendeniz Maarif ismini çok severim. Nedeni; Öğrencilik ve gençlik yıllarımda rahmetli babam evimize her yılsonu, kırtasiyecilerden Saatli Maarif Takvimi satın alırdı. Takvim yapraklarındaki bilgilerden çok faydalanır okuduktan sonrada biriktirirdim. Fakat sonradan bendeniz Türkiye Gazetesinde, Muhabir olarak kadrolu görev alınca, Türkiye takvimini ile tanışmış oldum. Türkiye Yayının topluluğunun ailesinden birisi olunca, haliyle takvimimiz de Türkiye takvimi oldu. Türkiye takvimi adeta bir kütüphane değerinde çok sağlam bilgiler içermektedir. Saatli Maarif takviminin artık yayınlanıp, yayınlanmadığını bilmiyorum!

Türkiye Maarif Vakfının bilhassa, Ülkemizde 15 Temmuz’da FETÖ’cu terör örgütü tarafından gerçekleştirilmek istenilen, milletimiz ve devletimiz tarafından başarısızlığa uğratılan hain darbe girişiminde yaşananları gördükten sonra, Yeni kurulan Maarif Vakfının başta eğitim ve öğretim noktasında yapacağı hizmetlerin ne kadar önemli olduğunun altını çizmek istiyorum.
O nedenle de, Maarif Vakfının eğitim ve öğretim ile ilgili olarak yapacağı çalışmalarını bilgilerinize sunuyorum.

Okul öncesi eğitim, ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim kurumları açmak, Yaygın eğitim amaçlı kurslar, etüt merkezleri ve kültür merkezleri gibi tesisler kurmak, Eğitim tesislerinin mütemmim cüzü sayılacak kütüphaneler, laboratuvarlar, sanat ve spor tesisleri kurmak, Eğitim amaçlı internet sitesi gibi yayın organları kurmak, Millî Eğitim Bakanlığının uygun gördüğü eğitim program ve içeriklerini geliştirmek, üretmek ve yayımlatmak, Eğitim kurumlarında hizmet veren ve eğitim alan kişilerin barınma ihtiyacını karşılayacak yurt, pansiyon ve lojman gibi tesisler kurmak vs. gibi çok amaçlı hizmetlerden oluşmaktadır.

 Maarif Vakfın kurulması fikrini düşünen, hayata geçiren ve bundan sonrada maddi ve manevi desteklerde bulunacak olan kişi, kurum ve kuruluşlardan Allah razı olsun. Hepsini canı, gönülden tebrik ediyorum. Ülkemize, dünyaya, milletimize ve gençlerimize hayırlar ve başarılar getirmesini Mevla’dan niyaz ediyorum.