Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk ve yönetim kurulu Rize’ye gelerek bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu. Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Remzi Güzel’inde eşlik ettiği programda Vali İhsan Selim Baydaş, Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Muhtarlar Derneği başkanı  Gökmen Genç ve Çaykur Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ziyaret edildi.

Rize Muhtarlar Federasyonu Başkanı Remzi Güzel temasları değerlendirerek “Rize Muhtarlar Federasyonu olarak Rize muhtarlarımızın da içinde yer aldığı Rize ilimiz merkez ve köy muhtarlarımız için hazırladığımız güzel bir projenin alt yapısını oluşturmak adına bir takım ziyaretlerde bulunduk. Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu çatısını büyük bir STK olarak yürüttüğümüz projeleri ve Rize de yapmayı planladığımız özellikle yayla turizmini öne çıkarmak adına düzenlediğimiz proje konusunda bilgilendirmeler yaptık.

Mahalle sorunları konusunda en çok kapısını çaldığımız  mülki erkan olan belediyelerimizle, Valiliğimize bağlı il özel idaremizle sadece yol, su gibi fiziksel şartlar için değil devletin belediyelerimiz bünyesinde mücadelesini verdiği Sıfır Atık, Gıda İsrafı, Su-Enerji tasarrufu konularında da belediyelerimizin verdiği görevlerde etkin rol alabilme kabiliyetlerimizi yeni projemizle geliştirerek işbirliğine hazır olduğumuzu belirttik. Rize’nin en büyük özelliği olan turizm konusunda muhtarın aktif rolünü ve etkin olacağı çerçeveleri oluşturacağımız bir çalışma için yeni projemizi kendileriyle  paylaştık” dedi.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, Rize Muhtarlar Federasyonunun hazırladığı projeye destek vereceklerini belirterek  bu bakış açısı ve çerçevenin muhtar devlet işbirliği konusunda yeni bir köprü oluşturacağını ve çözüm bekleyen sorunlar noktasında kısa sürede olumlu gelişmeler alınacağı konusunda büyük mutluluk duyduklarını söyledi.