Uşak (İHA)
Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan SSK Evleri’nde başlatmayı düşündükleri dönüşüm için Bakanlar Kurulu Kararıyla bölgenin riskli alan ilan edildiği bilgisini verdi. Cahan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Kentimizin en güzel bölgelerinden birisini vatandaşlarımızla görüşerek yaşanabilir ve örnek bir hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.
Uşak Belediyesi’nin kentte değişimi ve gelişimi yaşatmak adına planlamaları arasına aldığı SSK Evleri’nin dönüşümüyle ilgili önemli bir karar alındı. Bakanlar Kurulu kararıyla Cumhuriyet Mahallesi’nde yer alan SSK Evleri’nin bulunduğu yaklaşık 80 bin metrekarelik bir bölge riskli alan ilan edildi. Bu kararla birlikte bölgede gerçekleştirilmesi planlanan dönüşüm için de düğmeye basıldı. Bu bağlamda bölgede yer alan hak sahipleriyle projenin detayları ve yapılacaklar ile ilgili görüşmeler kısa sürede başlayacak. Sürecin sonunda hak sahipleri mağdur edilmeyecek. Öte yandan bölgede parklar, otoparklar ve sosyal yaşam alanları planlanacak. Bu sayede nefes alınabilen, Uşak’ın örnek alanlarından birisi ortaya çıkacak.
"İLİMİZDE ‘YENİ UŞAK’ SLOGANIYLA ÇIKTIĞIMIZ YOLDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ."
Belediyenin kenti sorunlarını bilen bir yapıda çalışmalarına devam ettiğine değinen Başkan Cahan; " İlimizde ‘Yeni Uşak’ sloganıyla çıktığımız yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğunu bilen bir yapıda, hemşehrilerimizin rahat yaşayacağı modern bir kenti inşa ediyoruz. Alt yapısından üst yapısına, yollarından kentsel dönüşüm alanlarına kadar birçok yelpazede ekiplerimiz çalışmalarını yürütmektedir. Kentimizde bu değişimi SSK Evleri’nin bulunduğu noktada da yaşatmak adına daha önce adımlarımızı atmıştık. Şimdi yeni gelişmelerle bölgedeki değişim için hemen harekete geçeceğiz” şeklinde konuştu.
"KENTİMİZİN BU GÜZİDE BÖLGESİNİ DAHA DA ÖNEMLİ KILACAĞIZ "
Bakanlar Kurulu’nun de bölgede değişimi destekleyen bir karar aldığını vurgulayan Cahan konunun detaylarını şu şekilde anlattı; "Dönüşümü düşündüğümüz yaklaşık 80 bin metrekare alan Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan olarak ilan edildi. Alınan bu karara istinaden çalışmaları daha da hızlandıracağız. Öncelikle ortak aklın inşasını SSK Evleri’nde yaşayan hak sahipleriyle sağlayacağız. Tüm hak sahipleriyle daha önce de yaptığımız gibi görüşmeler yapacağız. Hak sahiplerinin mağdur edilmemesinin yanı sıra her yönüyle yaşanabilir, nefes alınabilen, parkları, sosyal yaşam alanları ve otoparkıyla özel bir bölge ortaya çıkaracağız. Kentimizin bu güzide bölgesini daha da önemli kılacağız. Bu noktada bizlerin yanında olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Bakanlarımız, Milletvekillerimiz, Belediye Başkan Yardımcılarımız, Belediye Meclis Üyelerimiz, belediye ekibimize ve halkımıza teşekkür ederiz"