Banaz Belediyesi Proje Ekibi tarafından hazırlanan “Banaz Çöpten Kurtuluyor” isimli proje Zafer Kalkınma Ajansı’nca desteklenmeye değer bulundu.
Banaz Şabanköyü yolu üzerinde bulunan çöplük alanına kurulacak olan “Çöp Transfer İstasyonu” ile Banaz ve çevresinde toplanan çöpler günlük olarak Uşak’ta bulunan işleme tesisine gönderilecek. Bu işlemle eş zamanlı olarak da mevcut çöplük alanı rehabilite edilerek zaman içerisinde kaldırılacak.
Projenin 586 bin lira olan toplam bütçesine Zafer Kalkınma Ajansı 410 bin 772 TL destek verirken Belediye öz kaynaklarından ise 176 bin 045 lira harcayacak.
Hibe sonuçlarının açıklanmasından sonra bir açıklama yapan Belediye Başkanı Zafer Arpacı şöyle konuştu; “İlçemiz çöplük alanı Şabanköy yolu üzerinde bulunuyor ve vatandaşlarımızdan bu alanın rehabilite edilmesi ile ilgili yoğun talep var. Proje ekibimiz tarafından hazırlanan Hibe Başvurusu Zafer Kalkınma Ajansı tarafından başarılı bulunarak 410 bin lira desteklenmeye layık bulundu. Çöp Transfer İstasyonunun tamamlanması ile çöpler günlük olarak Uşak’taki işleme tesisine gönderilecek ve çöp birikmeyecek. Bu arada ise biz mevcut çöplüğü rehabilite edeceğiz. Böylelikle zaman içerisinde çöplük tamamen ortadan kalkacak. Halkımızın şikayetine maruz kalan bu çöplük sorununu ortadan kaldırmış oluyoruz. Bugüne kadar Zafer Kalkınma Ajansı’nın çağrıya çıktığı tüm proje başvurularından başarı ile faydalandık. Amacımız belediyemiz kaynaklarını en az kullanarak projelerimizi tamamlamaktır.” dedi.
Yetkililerden alınan bilgilere göre Çöp Transfer İstasyonu 6 ay içerisinde tamamlanarak faaliyete geçecek.