Uşakta sigorta pazarında meydana gelen pazarcı-belediye gerginliği hakkında AK Parti İl Başkanı Servet Kuş bir açıklama yaptı. SSK pazar yerinde vatandaşların ve pazarcı esnafının daha iyi şartlarda hizmet vermesi adına Uşak Belediyesi’nin çalışmalar yaptığına değinen Kuş; “Endişeye mahal verecek bir durum yoktur. Esnafımız kısa sürede daha modern ve sorunsuz bir SSK pazarına kavuşacak” dedi.
Uşak Belediyesi SSK pazar yerinde kentte yaşayanların ve pazarcı esnafının daha iyi şartlarda hizmet vermesi adına tadilat çalışmalarına başladığını belirten Kuş açıklamasına şu şekilde devam etti; " Bölme yolu üzerinde yapılacak olan yağmur suyu hattı döşeme çalışmaları kapsamında SSK pazar yeri ve Bölme yolu arasında yağmur suyu hattı da yenilenecek. Çalışmalar ile SSK pazar yeri ve çevresinde oluşan kötü kokular tamamen yok olacak. Ayrıca pazar yerinin yağmur suları nedeniyle tıkanan logarları da rahatlayacak ve bir daha böyle bir sorun konuşulmayacak. Çalışmaların sona ermesiyle pazar yerini kullanan vatandaşlar ise daha hijyenik bir şekilde alışverişlerini yapacak. Pazar yeri esnafı ise bu süreçte mağdur edilmeyecek. Kısa sürede bitirilmesi öngörülen SSK pazar yerinde hizmet veren esnaflar geçici süreliğine yeni açılan ve kentin en modern pazar yeri olan Kemalöz Pazar yerinde hizmet verecekler. Çalışmalar bittiğinde ise eski yerlerine geri dönecekler.
Daha kullanışlı olacak
AK Parti İl Başkanı Servet Kuş, “Belediyemiz esnafımızı mağdur etmeden pazar yerinin sıkıntılarını sona erdirecek” dedi. Pazar yerinin önceden beri bilinen sıkıntılar ile boğuştuğuna dikkat çeken Servet Kuş, “Partimizin yerel yönetimler anlayışında kentimizin daha iyi ve modern alanlara kavuşması yer almaktadır. Bu nedenle ilimizin sorunlarını bilen bir yapıda Belediyemiz çalışmalarını sürdürmektedir. Son günlerde gündeme gelen SSK pazar yeri çalışmaları da bu düşünceyle gerçekleştirilmektedir. Pazar yerimiz artık ihtiyaca cevap vermemekle beraber bazı sıkıntılar ile karşı karşıyadır. Bizlere gelen vatandaş şikayetleri de bu yöndedir. Alışveriş yapan hemşehrilerimiz yoğun bir koku ile karşılaşmakta, bu kokunun ana sebebi ise ihtiyaca cevap vermeyen yağmur suyu hatlarıdır. Bunun çözümü adına Belediyemiz çalışmalarına başlamıştır” dedi.
Sorunlar kökten bitecek
Bölme yolu üzerinde başlayacak olan yağmur suyu hattı döşeme çalışmalarıyla SSK pazar yeri yağmur suyu hattı döşeme çalışmalarının birbirine entegre olduğuna dikkat çeken Kuş, “İlimizde özellikle yağmurun fazla yağdığı dönemlerde Dörtyol ve Bölme Beldesi arasında sorunlar çıkıyordu. Kullanışsız hale gelen yolda yağmurdan kaynaklı sel görüntüleri söz konusuydu. Bu soruna vakıf olan Belediyemiz başlayacağı yağmur suyu hattı yenileme çalışmalarına SSK Pazar yerini de dahil etmiştir. Bu sayede kökten sorunlar çözülecektir” ifadesini kullandı.
Bir bardak suda fırtınalar koparılıyor
Pazarcı esnafının da hiçbir şekilde mağdur edilmeyeceğini anlatan Kuş şunları kaydetti: “Burada esnafımız kendilerinin mağdur edileceği düşüncesiyle hareket etmekte, bunu siyasi argüman olarak kullanılanlara inanmaktadır. Lakin Belediyemiz asla bu düşüncede değildir. Mensubu olduğumuz siyasi hareket yıkmak yerine güzelleştirmek ve yaşanabilir alanları ortaya çıkarmayı kendine şiyar edinmiştir. Eğer bir mağduriyet düşünülseydi bu zaten alışverişin en yoğun olduğu yaz ayarlında yapılırdı. Sıcakların sona ermesine denk gelen bu süreçte pazarcı esnafımız kısa süreliğine Kemalöz pazar yerinde hizmet verecektir. Hem esnafımız hem de vatandaşımız için yapılan bu uygulama için anlayış bekliyoruz”
Sigorta pazar yerinde Uşak Belediyesi tarafından başlanan tadilat çalışmalardan sonra pazarcı esnafı buranın kaldırılacağı gerekçesiyle tepki göstermiş ve pazar yerinde nöbet tutmaya başlamışlardı.