Uşak’ta İl Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından şehitlerimizin isimlerini taşıyan “Z Kütüphane” açılışı yapıldı. Açılışta bir öğrencinin okuduğu duygu dolu şiir şehit ailelerini duygulandırdı.
Uşak İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak yapılan proje kapsamında hem şehitlerin isimlerinin yaşatılması, hem de öğrencilerin kaliteli zaman geçirmesi için “Z Kütüphane” açılışı yapıldı. Uşak 4. Etap TOKİ konutları içinde yer alan Müjde İlköğretim Okulu ve Malkoçoğlu İlköğretim okulunda yapılan açılaşa Uşak Valisi Ahmet Okur, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, şehit aileleri ve öğrenciler katıldı.
Okul yönetimi ve öğrencilerin protokol üyelerini karşıladığı programda kütüphanenin açılış kurdelesini Şırnak’ın Cizre ilçesindeki hain saldırıda şehit düşen polis Erhan Öztürk’ün annesi Emine ve babası Metin Öztürk kesti.
Öğrencilerle birlikte kütüphaneyi gezen Vali Ahmet Okur yaptığı açıklamada; “Emniyet ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ortak projesinde bugün ’Z Kütüphane’ açılışımızı gerçekleştirdik. Şehitlerimizin isimlerinin ilelebet yaşaması ve de yetişecek nesillerin onları örnek alması için güzel hizmetler gerçekleşiyor. Bu anlamlı projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.
Konuşmaların ardından şiir okuyan bir öğrenci şehit ailelerine ve konuklara duygu dolu anlar yaşattı. Öğrenci şiir okurken kütüphanenin ismini taşıyan Şehit Erhan Öztürk’ün ailesi gözyaşlarını tutamadı.
Program şehit ailelerine çiçek, proje sorumlularına plaket verilmesiyle son buldu.