Van’ın İpekyolu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Eşref Yıldız, beraberindeki eğitimcilerle Van Demirciler-Tornacılar-Tamirciler ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı İdris Karael’i ziyaret etti.
İpekyolu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Eşref Yıldız başkanlığındaki Mehmet Erdemoğlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kemal Aydın, Van-Pakistan Türkiye Dostluk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fuat Tur ve Ahmet Yurtsever Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdiresi Neşe Evliyaoğlu, Van Demirciler - Tornacılar -Tamirciler ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı İdris Karael’i ziyaret ederek, mesleki okul ve sanayi işbirliği üzerine bir görüşmede bulundular.
Ziyaretle ilgili açıklamalarda bulunan İdris Karael, eğitimli insanların omuzlarında ülkenin kalkınacağı ve layık olduğu yere yükseleceğini belirterek, “Bu inançla meslek kuruluşu olan odamızın tüm imkânlarıyla eğitime ve yetişmiş insanlara destek olacağız. İş yerinin açılmasındaki engellerin kaldırılması için gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.
Ziyarette o günkü isim “Sanat Okulu” olan bugünkü Mehmet Erdemoğlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin Müdürü Kemal Aydın tarafından 1971 yılında kayıt yaptıran İdris Karael’in okul kütük defterine yapıştırılmış fotoğrafı büyültülerek kendisine takdim edildi.
Başkan Karael’in mezun olduğu okulunun şimdiki müdürü olan Kemal Aydın, “Eğitimli ve mesleki tecrübeye sahip Oda Başkanımız İdris Karael ile ne kadar gurur duysak azdır. Bugün esnaf teşkilatında başkanlık yapan birisinin bu makamda olması, okulumuzun ne kadar anlamlı ve gururlu olduğunu ifade etmeliyim” ifadelerini kullandı.
Oda Başkanı İdris Karael de, 1971 yılında sanat okuluna ilk kayıt yaptığı zaman çok mutlu olduğunu belirterek, “Okulda öğretmenlerime mahcup olmamak ve velimi üzmemek için çok çalıştım. İlk 2 yıl okul birincisi oldum. Bir yıl süre ile okuldan ücretsiz yemek yedim. Çeşitli hediyelerle okul idaresince taltif edildim. Daha sonra okulu bitirir bitirmez esnaflığa başladım. O gün bugündür esnaflık yapmaktayım. Beni yetiştiren ve emeği geçen tüm okul öğretmenlerime teşekkürü bir borç biliyorum. Hayatta olmayan öğretmenlerimi rahmet ve şükranla yad ediyorum. Bugünlere gelmemde onların çok emeği vardır. Sevgili konuklarıma bu anlamlı jestten dolayı çok teşekkür ederim” diye konuştu.