Van Valiliği koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen uçurtma şenliğinde öğrenciler gönüllerince eğlendi.
Van Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından Edremit ilçesinde bulunan Ayhan Şahenk Uygulama ve Eğitim Merkezinde eğitim öğretim gören 180 öğrenci için ilk olarak kahvaltı programı düzenlendi. Van Valisi İbrahim Taşyapan, eşi Nesibe Taşyapan ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ile öğrencilerin ailelerinin katıldığı kahvaltı programının ardından uçurtma şenliği düzenlendi. Öğrenciler Vali Taşyapan ve Emniyet Müdürü Ekici ile birlikte el ele tutuş oyunlar oynayıp uçurtma uçurarak doyasıya eğlendiler.
Van Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise, “Birinci önceliği vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak olan İl Emniyet Müdürlüğümüz, diğer taraftan da insanları suça ve diğer olumsuzluklara sürükleyen nedenlerin ortadan kaldırılması için büyük ölçekli sosyal projeler yürütmektedir. Bu amaca yönelik polis ve öğrencilerin kaynaşmasının sağlanması ve özellikle polisle ilgili bakış açılarının değişmesi, yaşanan topluma uyum gösterimlerine destek olmak, ileri ki yaşantılarında başarılı, ailesine ve çevresine saygılı yetişmelerine destek olmak amacıyla kahvaltı programı ve uçurtma şenliği düzenlenmiştir. Bu çalışmalar, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamaları için atılan adımların başlangıcıdır. Bu tür sosyal proje, faaliyet ve etkinlikleri arttırarak sürdürmek ve kalıcı hale getirmek hedefimizdir” denildi.