Anmaya İl başkanı İlhan Muti, Rize Milletvekili Adayları Salih Öksüz, Erdoğan Bakoğlu, Merkez Örgütlenme Bürosu Üyesi Nadir Erol ve partililer katıldı.

Saygı duruşundan sonra açıklama yapan Rize Milletvekili adayı Salih Öksüz; ''24 Haziran seçimleri Milli Kahramanımız İpsiz Recep'in ölüm yıldönümüne denk geldiği için burada anıtı önünde birkaç konuyu ifade etmek istiyorum. Öncelikle bahsetmek istediğim konu diğer adayların neden milli kahramanımızı bugün burada anmamasıdır. Eyy milletvekili adayları, Rize'mizin en önemli şahsiyetini anmıyorsunuz, Türk düşmanı tarikatların hiçbir etkinliğini kaçırmıyorsunuz. Bu tavrınızla halkımızın karşısına çıkıp utanmadan oy istiyorsunuz. Sizin milliğiniz bu mudur? Sizin miras bırakacağınız anlayış bu mudur? İpsiz Recep takviminize sığmayacak kadar değersizmidir. Neden burada olup Türk Gençliğine örnek olmuyorsunuz.

İkinci konu ise, İpsiz Recep'e sahip çıkan tek parti Vatan Partisi'dir. Bu herkesçe kabul edilen ve inkar edilemeyen bir gerçektir. Bu durum benim karakterimlede uyumludur. İpsiz Recep'i temsil eden tek aday benim. Bundan dolayı büyük bir gurur içindeyim. Partimiz büyüdükçe İpsiz Recep'i hayatın her alanına taşıyacağız. Anıtı başında onbinlerce Rizelinin olduğu anma programları yapacağız. Elbet o günlerde gelecektir.

Hemşehrilerimin bu gerçekleri gözeterek beni destekleyeceğinden hiç kuşku duymuyorum'' dedi.