Vatan Partisi Rize İl Başkanı Salih Öksüz, ABD'nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması kışkırtmasıyla, Gazze'de başlayan Filistinlilere yönelik katliama tepki gösterdi.

Öksüz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Kahrolsun ABD Ve İsrail Emperyalizmi, Yaşasın Filistin !

Bu coğrafyada en çok acıyı kim çekmiştir diye sorulsa, şüphesiz hepimiz Filistinliler diye haykırırız. Malesef dün yine aynı acı bir kez daha yaşandı. AB-D ve İsrail Emperyalizmi nihai amaçlarına ulaşmak için çoluk çoçuk demeden Filistin halkına saldırmaya devam ediyor. Vatan Partisi olarak, bu vahşeti lanetliyor ve Filistin halkının her daim yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz.

1973'te Filistin Davasında 8 Partili Yoldaşımızı Şehit Verdik

1969'da kurulan ilk partimiz olan Türkiye İhtilalci İşçi Köylü Partisi (TİİKP)Merkez Komitesi üyesi Bora Gözen, bir grup arkadaşıyla Filistin’e destek için Lübnan’a gitti. 26 Nisan 1971 günü alınan Parti kararıyla giden gençler halk çocuklarıydı. Bora, İTÜ Maden Mühendisliğini bitirmiş ve Parti’nin verdiği görevlerde canla başla çalışıyordu. Türk Solu dergisinin de yazı işleri müdürüydü. Gençlik önderiydi. Kimi yerde gecekondu halkının yanında, kimi yerde de direnen işçinin yanındaydı... Malatya’da köylülerin mücadelesine omuz verdiğinde, hastalığını hiçe saymıştı.

21 Şubat 1973 günü, Lübnan’ın Trablus şehrindeki Nahr-el Bared Filistin kampına İsrail komandolarının baskını sonucu Gözen ve arkadaşları Cafer Topçu (24), Kerim Öztürk (23), Gürol İlban (25), Şükrü Öktü (23), Yücel Özbek (25), Ali Kiraz (24) ve Ahmet Özdemir (27) şehit oldu. Saatlerce süren çatışmada, 32 yaşındaki Gözen kurşunu bitince süngülendi. İlk vurulan nöbetçi Ali Kiraz’dı. 6 kişi ise silahsızdı ve makineli tüfeği kurmaya çalışırken katledildiler. Olayda Ali Ergun ve Hüseyin Tüysüz yaralı olarak kurtuldu. Yanlarında gazeteci Cengiz Çandar da vardı. Olay öncesi kamptan kuşkulu bir şekilde ortadan kaybolmuştu. Faik Bulut ise esir edilerek İsrail’e götürüldü. 7,5 yıl hapis yattı. Olaydaki rolünü yıllar sonra itiraf eden MİT Eski Kontr Terör Merkezi Başkanı Mehmet Eymür, sekiz Türk devrimcisinin Filistin kamplarında nasıl katledildiğini, kendi sitesi “atin.org”da 2010 yılında açıkladı. Eymür “operasyonun” MİT ile “ABD ve İsrail servisleri” işbirliğiyle yapıldığını yazmıştı.

Parti Üyelerimiz Genelde Çoçuklarına ''Bora'' İsmini Verir

Filistin davasında şehit olan yoldaşımız Bora Gözen'in davasını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için, partimizin bir çok üyesi çoçuklarına 'Bora' ismini verdi. Genel Başkanımız Doğu Perinçek'te oğlu Mehmet Perinçek'e ikinci ismi olarak ''Bora'' ismini vermiştir."