Yalovalı sanatçıların fotoğraflarından oluşan kartpostallar, Türkiye’nin her yerindeki vatandaşları bir birine bağlayacak.
PTT’nin 176. kuruluş yıldönümü münasebetiyle hayata geçirilen "Yalova kartpostalları" projesine katkı sağlayan sanatçılar törenle ödüllendirildi. Proje, zamanla kaybolmaya yüz tutan kartpostal alışkanlığını yeniden canlandırmayı hedefliyor. Yalova ve Bursa’dan 6 fotoğrafçı ve 1 kurumun fotoğraflarıyla Yalova kartpostalları basıldı. PTT Genel Müdürlüğü’nce basılan, fotoğraflar yeni yıl öncesinde satışa sunulacak. Yalova’da ilk kez mahalli fotoğrafçılarla yapılan bu çalışma hakkında bilgi veren PTT Yalova Başmüdürü Hasan Hüseyin Kaya, "Karpostallar eskiden bir birini seven insanları bağlayan bir iletişim aracı olarak çok popülerdi. Ama günümüzde bunun yerini elektronik haberleşme aldı. Ama kartpostal kişiye mahsus bir kutlama şekli olduğundan, daha duygu yüklü bir yöntemdir. Biz bunun unutulmaması ve yeniden yaygınlaştırılmasını arzu ediyoruz. Bu, güzel ve kalıcı bir çalışma oldu" dedi.
Yalovalı fotoğrafçılar Suat Gök, Cemil Yıldız, Murat Parım, İskender Gürbüz ve Şeref Uysal ile Bursalı fotoğrafçı Tufan Küçükaslan’a plaket takdim edildi. Projeye bir fotoğraf ile destek olan SETUR Yalova Marina’ya da plaket verildi.