Rize’de etkili olan soğuk hava ve kar yağışı hayatı güçleştiriyor.

Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Sırt Köyü'nde 82 Yaşındaki Fikriye Zararsız, Kendinin Ve 42 Yaşındaki Engelli Kızı Gülümser Zararsız'ın Geçimini Sağlayabilmek Için Engelliler Gününde Yoğun Kar Yağışına Rağmen Gelir Sağladığı Ahırdaki Ineklerine Sırtında Ot Taşıdı.

Rize’de geçtiğimiz geceden bu yana etkili olan kar yağışı gece yüksek kesimlerde ulaşımda aksamalara neden oldu. Turizm merkezlerinden Ayder Yaylası beyaza bürünürken yaylaya çıkmak isteyen hazırlıksız sürücüler zor anlar yaşadı. İl genelinde 42 köy ve mahalle yolu araç ulaşımına kapandı. Çamlıhemşin İlçesi’nde bir gün süre ile okullar tatil edildi. Soğuk hava ve yağışların hafta sonuna kadar etkisini sürdüreceği belirtildi.

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Sırt Mahallesi’nde ikamet eden 82 yaşındaki Fikriye Zararsız, evinde yatalak olan 42 yaşındaki engelli kızı Gülümser Zararsız’ın bakımını sağlayabilmek için yoğun kar yağışına rağmen ahırdaki ineklerine ot taşıdı. Engelli kızının ve kendi geçimini sağlamak için çalışmak zorunda olduğunu belirten yaşlı kadın, engelliler günü dahi olsa ahırındaki ineklerini beslemek zorunda olduğunu sözlerine ekledi. Yaşlı kadın “Vefat eden eşimden kalan bir emekli maaşı var. Bu maaştan dolayı kızımın engelli maaşı kesildi. Şuanda ikimiz bu maaş ile ve ahırdaki ineklerden elde ettiğimiz gelir ile geçinmek zorundayız” dedi.