Yaklaşık 1 buçuk yıl önce 17 yaşındaki oğlu Burak’tan yarı yarıya ilik nakli olan Turgut Kazdal Yenimahalle Belediyesi Onkoloji Konukevi’nin müdavimlerinden oldu. Belirli aralıklarla konukevine giden ve birkaç ay tedavi gören Kazdal, “Bize bu misafirhaneyi yapandan da uğraşandan da Allah razı olsun. Onların desteği ve bakımı ile ayakta duruyoruz” dedi.

Yenimahalle Belediyesi tarafından yaklaşık bir buçuk yıl önce yapımı tamamlanarak hizmete açılan Onkoloji Konukevi hasta ve yakınlarına umut olmaya devam ediyor. Yurt içinden olduğu gibi Kıbrıs, Irak, Azerbaycan ve Kosova’dan da vatandaşları ağırlayan konukevi, bugüne kadar 5 binden fazla hastaya kucak açtı.


Hasta ve yakınlarına kapılarını ardına kadar açan konukevi birbirinden zor ve hüzünlü yaşam mücadelesine de yakından tanıklık ediyor. Rize’den Ankara’ya lösemi tedavisi olabilmek için gelen 43 yaşındaki Turgut Kazdal’ın hayatı da bu zorlu mücadelelerden yalnızca bir tanesi. Yaklaşık 18 yıldır lösemiyle savaşan Kazdal, evli ve 2 çocuk babası. Eşi sağır, dilsiz olan Kazdal’ın 17 yaşındaki kızı Burcu da babası gibi kanserle mücadele ediyor. 3 yaşında beyin kanseri olan, 14 yıldır hastalığına tedavi arayan Burcu, 7 kez ameliyat masasına yatmış.

Rize'nin merkeze bağlı Gündoğdu beldesi Hamidiye Mahallesi'nde yaşayan Turgut ve Sevil Kazdal çiftinin iki çocuğundan biri olan 13 yaşındaki Burcu, 3 yaşındayken beyin kanseri oldu. Uzun yıllar tedavi için hastaneye giden, bu süreçte 7 kez beyin ameliyatı olan Burcu, 10 yaşındayken ateşli hastalık geçirdi ve yürüme yeteneğini kaybetti.

Kendilerine tanınan imkanlardan ve güler yüzlü personellerden de memnuniyet duyduklarını ifade eden Turgut Kazdal, “Zaten hayat bize üst üste kazık atıyor. Hem maddi hem manevi olarak bu hastalığın tedavisi çok ağır. Bir de dışarıda kalsak ne yapardık. Bize el uzatan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.