Rize’de, Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü merkezinde yapımı tamamlanan Çay Evi'nin inşaat alanında bulunan 9'ar metre uzunluğundaki iki mavi ladin ağacı, Caykur Genel Müdürü İmdat Sütloğlu izin vermeyince kesilmedi. Ancak Rizeli yine bir çözüm buldu, ağaçları cam fanus içine alarak bina içerisinde bıraktı.

Çaykur'a ait Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nde geçen yıl, gelen konukları ağırlamak için Çay Evi yapımı başlatıldı. Ancak yapım çalışmaları sırasında inşaat alanında bulunan 9'ar metre uzunluğundaki iki mavi ladin ağacının kesilmesi gündeme gelince Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu karşı çıktı ve 20 yıllık ağaçların kesilmesine izin vermedi. Bunun üzerine Rizeli'lere yakışır ilginç bir çözüm yolu bulundu. Cam fanus içine alınan ağaçların gövdeleri bina içinde bırakılarak yapının inşası tamamlandı. Cam fanuslar içinden yukarı doğru uzayan ağaçlar, yapının üzerinden dışarı çıktı.

'HER AĞAÇ GÖLGE VE SEVGİDİR'

Atatürk Çay ve Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Ali Kabaoğlu, bölgede ender yetişen mavi ladin ağacını inşaat aşamasında kesmeye kıyamadıklarını belirterek, "Bir söz vardır, 'Ağaca sarılan gölgesinde kalır' diye. Her zaman ağaç bir gölge ve sevgidir. Genel Müdürümüzün talimatı ile ağaçları kesmeden koruduk" dedi.