Guyana’nın başkenti Georgetown’a giden Cansuyu ekibi 8 bölgede yardım çalışması yaptı. Cansuyu Derneği adına bölgeye giden Guyana ülke koordinatörü Bayram Numan Köksal ve Dr. Necmettin Çalışkan başkent Georgetown’da İslami Turast adlı partner kuruluş ile işbirliği yaparak bölge halkına yardımları teslim etti.



KUMANYA DAĞITILDI, İFTAR VERİLDİ VE EĞİTİM YARDIMI YAPILDI
Cansuyu ekibi Surinam sınırında New Amsterdam bölgesinde yerel partner ile birlikte kapı kapı dolaşarak çeşitli gıdaların bulunduğu kumanya paketlerini dağıttı. Halkın çok memnun olduğu dağıtım esnasında duygusal anlar yaşandı. Yardım alanlar adına konuşan yerli Müslümanlardan Abdulşekur, “Türkiye’deki kardeşlerimize burada olduğumuzu unutmasınlar. Allah razı olsun sizlerden, iyi ki varsınız Müslüman Türkiye” diyerek sevincini dile getirdi. Cansuyu ekibi ayrıca daha sonra Georgetown’da Necim Camii’nde yüzlerce kişiye iftar yemeği vererek halkla buluştu.  



İftar yemeği sonrasında Cansuyu ekibine teşekkür eden cami imamı Şeyh Emin,  “Kardeşlik duygusunun bir parçası olarak dünyanın öbür ucundaki kardeşlerimiz bizi unutmadan yardımlarını göndermişler. Hayır sahiplerinden ve aracı olanlarından da Allah razı olsun” dedi.

YARDIMLAR İSLAMIN YAYILMASINA VESİLE OLUYOR
Guyana ülke koordinatörü Bayram Numan Köksal, yaptığı açıklamada “Yaklaşık 30 saatlik bir yolculuğun ardından zor şartlarda ulaştığımız ülkede bölge halkının dünyanın öbür ucundaki kardeşlerini heyecan içinde beklediklerini gördük. Cansuyu Derneği olarak sadece gıda yardımı yapmıyor ayni zamanda bölge Müslümanlarının eğitimine destek veriyoruz” diye konuştu. Cansuyu dışında başka yardım kuruluşunun gelmediği Guyana’da yardım çalışmalarına katılan Dr. Necmettin Çalışkan da yaptığı değerlendirmede şunları söyledi; “Müslümanların azınlıkta olduğu fakir ülkede buraya yapılan yardımlar insanların hidayetine de vesile oluyor. İslam’ın sempatik bir din olduğu noktasında etkili oluyor. Bu sebeple yardımların sadece sosyal dayanışma olarak değil aynı zamanda tebliğ vesilesi olduğu da göz önüne alınmalıdır. Ayrıca bizler, Türkiye’de kamuoyunda Amerika kıtasına karşı takınılan olumsuz tavrın bu ülkelerde hiçbir ilgisinin olmadığına yakından müşahede etmiş olduk. Buranın pek çok Afrika ülkelerinden daha geri olduğu, ilkel şekilde hayatlarını sürdürdükleri görülmektedir. Sahil, Amazon ormanlarının, zengin madem yataklarının olduğu ülkede bu potansiyel değerlendirildiği takdirde buranın yardım alması değil, başka ülkeleri yardım eder duruma gelecektir. Gördüğümüz manzarada bu ülkede yalnızca bir devlet üniversitesi olduğu, orada da kısıtlı eğitim verilmektedir. Bu sebeple buranın eğitime, yetişkin elemana ihtiyacı vardır.”



750 bin nüfusa sahip, 1976 yılında özgürlüğüne kavuşmuş eski bir İngiliz sömürgesinde olan Guyana’da ülkelerin büyükelçiliği bulunmayıp komşu ülkelerden dış dünyayla bağlantısını sürdürmeye çalışıyorlar. Geniş sulak arazilerin olduğu, zaman zaman sel ve su taşkınlarıyla baraka şeklindeki evlerin çökmesine neden olduğu Guyana’da Cansuyu ekibi çalışmalarını bölgede sürdürüyor.