Eğitim İş Sendikası Rize İl Temsilciliğinden Rize'de ki Atatürk heykelinin taşınması ile ilgili yapılan açılamada "Bir süredir hem yerel hem de ulusal kamuoyunda ilimiz şehir merkezindeki Atatürk anıtının kaldırılması tartışmalarına tanık olmaktayız. Birlik ve beraberliğimizin son derece önem taşıdığı bu günlerde ilimizin, kamuoyunda bu tür söylenti ve isnatlara maruz kalması son derece üzücüdür.   Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti devleti içeride fetö/işid/pkk, dışarda emperyal piyon ve işbirlikçilerine karşı adeta bağımsızlık mücadelesi verirken bizlerin ülkemizin kurucusu, Türk milletinin ebedi başkomutanı ve ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ün anıtını kaldırmayı ya da başka bir yere dahi taşınmasını tartışması son derece yaralayıcıdır. 

İlimizin hemşerisi olmaktan övündüğünü her koşulda ifade eden ve tüm Türkiye'de olduğu gibi Rizeli hemşerilerince de minnet, sevgi ve saygıyla anılan ulu önderimizin anıtı üzerinden tartışılmasına biran önce son verilerek kamuoyundaki endişe giderilmelidir.

Bu iddia ve tartışmaları sonlandırmak öncelikle ilimiz belediye başkanı sayın Reşat Kasap'ın sorumluluğundadır. Bizler Eğitim İş Rize il teşkilatı olarak sayın Kasap'ı kamuoyunda infial uyandıran ve ilimizi ülke genelindeki tartışmaların ortasına çeken anıt sökme ya da taşıma girişiminden vazgeçmeye davet ediyoruz." denildi