Türkiye'nin en büyük ailesini bir çatı altında toplayan Ekşioğlu Vakfı'nın Kurucu Başkanı İşadamı Şefik Ekşi, vefat etti.
 
Rize'nin İkizdere İlçesi Yeşilyurt Mahallesi'nden olan Şefik Ekşi, 1991 yılında Ekşioğlu Vakfının kurucu başkanlığını üstlenmişti. Ekşioğlu Vakfı'nda ve İş dünyasında önemli çalışmalara imza atan Şefik Ekşi, hakkın rahmetine kavuştu. Şefik Ekşi'nin cenazesi 25 Ağustos 2016 Perşembe günü ikindi vakti İstanbul Çekmeköy Merkez Mahallesi Taşlıca Camii'nde kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.
 
ALİ EKŞİ'DEN TAZİYE MESAJI
 
Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, vakfın kurucu başkanı Şefik Ekşi'nin vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayınladı. Ekşioğlu Vakfının kurucu başkanı değerli Şefik Ekşi'nin vefatını büyük üzüntü ile öğrendiğini ifade eden Ali Ekşi, "Ekşioğlu ailelerini bir çatı altında toplayan vakfın kurulmasında büyük çabaları olan ailemizin çok önemli şahsiyetlerinden Şefik Ekşi'yi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Vakfımıza, bölgemize ve ülkemize yaptığı hayırlı çalışmaları her zaman yad edeceğiz. Merhuma Allah'tan rahmet Ekşioğlu ailemize ise sabır diliyorum. Allah rahmet eylesin." dedi.