Rize Milli Eğitim İl Müdürlüğü, Ömer Halaç İşitme Engelliler Okulun da düzenlenen, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” Okulda eğitim gören öğrenci ve öğretmenler tarafından hazırlanan görkemli bir programla kutlandı.

Ömer Halaç İşitme Engelliler Okulu Konferans salonunda düzenlenen, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” programına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlandı.

Programda konuşan Okul Müdürü Ramazan BALCI, “Bugün, bu özel ve çok anlamlı kutlama program davetimize teşrif ederek, başta okulumuzu öğrencilerini ve biz öğretmenlerini, okulumuz idareci ve görevlerini çok mutlu ettiniz. Okulumuz yönetici, öğretmen ve öğrencilerimiz adına hepinize şükranlarımız sunuyoruz. Bu kıymetli öğrencilerimize okulumuzda verilen eğitim ve öğretim fırsatı sonucunda sizlerindi birazdan bazen hüzünlenip, bazen de eğleneceğiniz özel yetenekleriyle ne kadar başarılı oldukların tanıklık edeceksiniz.

Bu gün burada yer alan tüm öğrencilerimize ve onları her anlamda yalnız bırakmayan değerli velilerimize, davetimize teşrif eden şehrimizin kıymetli siz protokol mensuplarımıza, ilimdeki çeşitli okullarımızın müdürü ve öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Ve bu önemli okulu şehrimize kazandıran, her zamana maddi ve manevi destekleriyle bizlerin yanında olan Ömer Halaç ailesine şükranlarımızı sunuyorum. “dedi.

Renkli anların yaşandığı programın sonunda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, Özel Eğitim Materyal ve Etkin Yarışmasında okulunun öğretmenlerinden Esra Gündüz ve eğitimci eşi Fatih Gündüz’le birlikte yapmış olduğu çalışmayla Türkiye birinciliği ödülünü aldılar.

Okulun diğer öğretmenleri Ahmet Şamlı, Gülçin Karahan ve Fatma Güven’de mansiyon ödülüne layık görüldüler. Türkiye genelinde dereceye giren öğretmenlere başarı plaketleri, Rize Vali Yardımcısı Abdullah ŞEN, Rize Milli Eğitim Müdürü Yardımcıları Mustafa Kalender ve Salih Yelkenci tarafından taktim edildi.

Ömer Halaç İşitme Engelliler Okulunun düzenlemiş olduğu, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününe, Eğitim Bir Sen Rize Şube Başkanı Seyfettin Afacanlar, Çaykurspor Kulübü Müdür B.Ali Kavalcı, Rize Memur-Sen İl Temsilciliği Resul Usta, Okulun Müdürü Yardımcıları, Okul öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci velileri katıldılar.

Haber ve Fotoğraflar: Bayram Ali Kavalcı