Son haftalarda gerek inşaat sektöründe, gerekse siyaset alanında yıldızı parlamaya başlayan Rizeli genç işadamı ve siyasetçi Suat Sandalcı ’ya iş hayatından özel hayatına, inşaat sektöründen siyasi hedeflerine merak edilen konuları sorduk. 2019 seçimlerinde aday adaylığı için adı geçen ve gerek çevresinden gerekse siyasi büyüklerinden yoğun destek aldığını belirten Sandalcı; Öncelikle görev istenmez verilir, bize görevi verecek halkımızın, milletimizin sesi olacağımızı biliyoruz diyerek göreve hazır olduğunu belirtti.

GazeteRize: “2019 Hedefleriniz De AK Parti’den aday adaylığınız gündeme geldi ,yeni vizyon oluşturacağını iddia eden Suat Sandalcı kimdir?”

Suat Sandalcı: “1985 doğumluyum. Rize’nin Kandava (kırklartepe) köyün de dünyaya geldim. Evli bir çocuk babasıyım. 1986 senesin de babam İshak Sandalcı Samsun’a hayatını yönlendirdi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrenimimi Samsun’da tamamladım. 2004 yılın da Kıbrıs’ta uluslararası ilişkiler alanın da üniversite eğitimimi tamamladım. Aynı zaman da çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkiler alanında eğitim aldım. Samsun genç iş adamları derneği üyesiyim.

GazeteRize: “İş hayatınız da inşaat ve yapı yönetim sektöründesiniz  başarılı olmanızda ilkeleriniz nelerdir?”

Suat Sandalcı: “Hayatım boyunca lider yenilikçi olmak adına üniversite hayatım içerisin de, çalışma hayatım da ve sosyal hayatım da farklı olmanın duygusunu her zaman yaşamışımdır. Hayat da başarı, istek, beceri, hedef olmazsa olmaz ilkelerimdir. Hedefe ulaşmak da öncelikle istekli olmanız gerekmektedir İstek başlı başına insanın kişisel özelliklerinde bulunan beceri özelliği olması ve bunu hayata geçirmesi hedefe ulaşmak noktasın da önem taşımaktadır. Hedefiniz ne kadar büyük olursa olsun vazgeçmek asla bilinçaltımızda olmamalıdır. O zaman daha yolun başın da zaten hedefinizden uzaklaşmış olacaksınız. Her şeyden öte insan olmak iş, siyasi ve sosyal yaşam da zor zanaattır. Her şey bir yana araştırma yapmak yenilikçilik adına en önemli faktördür. Araştırma yapın hiç birşey kaybetmezsiniz.

GazeteRize: “Siyaset kadar firmanızın başarısıyla da gündeme geldiniz. Firmanızın hedefleri nelerdir?”

Suat Sandalcı: “Amacımız Türkiye'de ve dünyada inşaat ve yatırım sektörlerinin önde gelen firmalarıyla yaptığı çalışmalarla her geçen gün daha büyük ölçekli projelere imza atmaktır. Konut, Toplu yaşam alanları, turizm, alışveriş merkezi ve teknik özellikli çok sayıda ve farklı dalda projeyi başarı le tamamlamak. Yeni Kentsel Tasarım Alanları, Kentsel Dönüşüm Alanları, Çok Kullanımlı Merkezler, Uydu Kent ve Toplu Konut Projelerinde yoğun olarak yer almaktadır. Türk yatırımcılarla olduğu kadar hedefimiz yurt dışı yatırımcılarla da stratejik güç birliği yapmak prensibimiz olmuştur.

GazeteRize: “Son yaşanan gelişmeler gösteriyor ki Suat Sandalcı siyaset hayatında da yer alacak. GazeteRize olarak bundan önce hakkınızda yaptığımız haberlere çok güzel yorumlar okuyoruz. Eğer olurda Suat Sandalcı meclise girerse hedefleri ne olacak. Farkınız ne olacak?”

Suat Sandalcı: “Öncelikle görev istenmez verilir, bize görevi verecek halkımızın, milletimizin sesi olacağımızı biliyoruz. Verilecek görevi üstlenmek, sahiplenmek gerekmektedir.
Milletvekili olarak görev halkımız tarafından verilirse, verilen makamı ülkemizin çıkarlarını, ecdadımızın bize emanet ettiği bu kutsal topraklar üzerindeki nimetlerimizi ezanımızla, bayrağımızla korumak olacaktır. Bizler yalnız değiliz imanımız ile hizmetkâr olmayı hem kültürümüz de hem yaşamımız ile bize öğrettiler. Liderlik sonradan edinilen bir özellik değildir. İnsanoğlunun doğuşun da vardır. İlke ve hedefler işte tam burada devreye giriyor. Günümüze baktığımız da bize göre en önemli lider 
Sayın: Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Biz genç siyasetçiler halkı her zaman tarihini de hiçbir an unutamaz. Bu vizyon da kimseden herhangi bir hamle oluşum istemiyoruz. Biz çalışırız mücadelemizi veririz. Biz bu görevi üstlendik. Üstelemek başarının temel unsurudur. Kapıyı yeterince uzun süre ve yüksek sesle çalarsanız, birilerini uyandıracağınızdan emin olabilirsiniz.

Sonrasında verirseler bize görevi neler olduğunu birlikte izleyeceğiz. Hedefimiz Milletvekilliği makamı değildir. Milletin vekili olmaktır. Beraberin de ülkemizin çıkarları doğrultusun da bize verilen misyon çerçevesin de yenilikçi olmak ve 2023 hedeflerimize emin adımlar ile yürümektir. Hiç kimsenin elin de sihirli değnek yok. Bunları birlikte başaracağız. Milletimiz ile başardık, başaracağız. ve biz diyoruz ki HALKA HİZMET, HAKKA İBADET ve en önemli duamız, bu yolda mücadele vereceksek, eğer halkımıza hizmet edeceksek, harama bulaşmayıp helal yolda hizmetimizi sağlayacaksak cenabı Allah bize bu görevi nasip etsin. İnancımız bu doğrultu da ilerleyecektir. Versinler bu gücü bize bu güç milletin gücü olacaktır. Çocuklarımıza bize bırakılan iyi geleceği, daha çok güçlendirip eserler bırakmaktır. Ve en önemlisi öldükten sonrada yaşayabilmektir.