20 yılı aşkın süredir kutlanan 'Kutlu Doğum Haftası' ilimizde İsmail Kahraman Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılış programıyla başladı.

13.04.2015 Pazartesi günü gerçekleştirilen açılış programına Rize Valisi Ersin Yazıcı, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize protokolü, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an, salavat, ilahi ve kasidelerle başlayan programda, sinevizyon gösteriminin ardından açış konuşmasını yapan İl Müftümüz Yusuf Doğan, Hz. Peygamberin önderlik, rehberlik ve liderlik özelliklerinden söz ederek, O’na olan sevgi, saygı ve bağlılığımızın önemine vurgu yaptı. 14-20 Nisan tarihleri arasında kutlanacak Kutlu Doğum etkinlikleri hakkında bilgi veren Müftü Doğan, desteği ve emeği olan herkese teşekkür ederek Kutlu Doğum Haftası’nın hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ise konuşmasında, 2015 yılı teması olarak seçilmiş “Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” çerçevesinde farklılıkları zenginlik olarak görmeli ve birlik beraberlik içerisinde yaşamalıyız, dedi. Kasap, bizler de Rize Belediyesi olarak bu tür faaliyetlere bu anlayış çerçevesinde hizmetlerimizi yürütme noktasındayız ifadeleriyle Kutlu Doğum Haftası’nın mübarek olması temennisinde bulundu.

Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen şiir, kompozisyon, hutbe, kitap okuma ve sinevizyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, kompozisyon dalında birinci olan Hasa Sağır Lisesi öğrencisi Barış Tut, şiir dalında birinci olan Reşadiye Zihniderin Ortaokulu öğrencisi Muhammet Ali Sertgül ve hutbe yarışmasında birinci olan Rize Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Hakan Yılmaz, yazdıkları eserleri seslendirdiler.

Türkiye Diyanet Vakfı’ndan hayırseverlere teşekkür belgesi ve tablo verildi.

Türkiye Diyanet Vakfı’na gönül veren,  maddi ve manevi destekleriyle nice yaralara merhem olan hayırseverler arasından seçilen Prof. Dr. Reşat Kasap, Mevlana Karali, Yılmaz Çoruh, Kaya Yıldırım, Yılmaz Sevimli, Halil Bakırcı, Kenan Yelkenci, Tahsin Dokumacı, Mehmet Kaba, Şaban Ali Razıoğlu ve İsmail Torlak’a “iyilik ödülleri” çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez’in imzasıyla teşekkür belgesi verildi. Ayrıca “İyilik ve takva üzere yardımlaşın” ayet meali ile “Kişi iyilik yapmakla huzur bulur” hadis-i şerif mealinin arapça metinlerinin yazılı olduğu tablo hediye edildi.