Karaciğer hastası olan ve karaciğer nakli için sıra bekleyen Rizeli 6 yaşındaki Derya Yıldız, tek isteğinin "Tayyip Dede" dediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı görmek olduğunu belirterek "Ölmek istemiyorum, Tayyip Dede beni kurtar” dedi. 

Çayeli ilçesi Büyükköy beldesine bağlı Derecik köyünde yaşayan sezonluk çay işçisi baba Hızır Yıldız, karaciğer hastası olan 6 yaşındaki kızının organ nakli için sıra beklediğini söyledi. 2'si kız 3 çocuğunun olduğunu belirten 39 yaşındaki baba Hızır Yıldız, büyük oğlu Yusuf’un da karaciğer hastası olduğunu ancak karaciğer hakli ile sağılığına kavuştuğunu belirtti. Yıldız “Büyük oğlum 15 yaşında. 9 yaşındayken amcası organ verdi, ameliyat parasını ise Kalkandereli bir hayırsever bayan verdi. Karaciğer nakli ile sağlığına kavuştu. Sıra inşallah kızımda. Onun da sağlığına kavuşacağı günleri bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

'' Sabaha kadar uykusu yok''
Baba Hızır Yıldız 6 yaşındaki kızı Derya'nın 1 yaşındayken hastalığının başladığını ve Trabzon’daki tedavisinin ardından İstanbul'da özel bir hastaneye sevk edildiğini belirterek “Sabaha kadar kızımın uykusu yok, sürekli kaşınıyor ve her tarafını yara etti. Zaman zaman kaşıntıya dayanamayarak elini ve ayaklarını ısırıyor, gece gündüz uykumuz yok” diye konuştu.

Anne Fatma Yıldız ise kızı Derya’ya karaciğer veremediğini belirterek “Şeker hastasıyım. Bu nedenle nakil gerçekleşmedi. Eşim ise daha önce ameliyat olduğu için o da doku veremedi. Kızım içimizi yakıyor, sabaha kadar uykumuz yok, kızımın çektiğine artık dayanamıyorum. Çocuğum okula gidemiyor ve sürekli okula gitmek istediğini söylüyor” şeklinde konuştu. 

Karaciğer hastası Derya Yıldız ise hemşehrileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok sevdiğini ve onu görmeyi çok istediğini söyleyerek "Ben ölmek istemiyorum, okula gitmek büyüyünce de çocuk doktoru olmak istiyorum. Hastaları muayene edip onları iyileştirmek istiyorum. Tayyip Dede beni kurtar" diyerek yardım istedi.