Geçtiğimiz günlerde Rize Dernekleri Federasyonu'nun (RİDEF) yönetim kurulu ve dernek başkanlarından oluşan 40 Kişilik bir heyetle Ankara'da TBMM'ye başta Rizeli Milletvekilleri olmak üzere meclis başkanı ve bir kısım ziyaretlerde bulunan Bahçelievler Rizeliler Dernek Başkanı, Bahçelievler Karadenizliler Platform Başkan Yardımcısı aynı zamanda Bahçelievler Meclis Üyesi Olan Mehmet Mercan yapılacak projeler hakkında gündeme ilişkin samimi açıklamalarda bulundu.

''TÜRKİYE'YE ÖNCÜ OLACAK BİR PROJE; ÇOCUKLARIMIZ SOKAKTA KALMASIN''

Bugün bir Rize Derneği Başkanı kalkıp bir başka ildeki çocuğun üzerinde pek etkisi olmaz ama bir Rizelinin üzerinde mutlaka etkisi olur. En azından dernek başkanı ayağıma kadar geldi. Daha sonra o kişinin ailesiyle görüşüp neden bu yola düştüğünü bunlar araştırılır buradaki amaç çocuğu geri kazanma topluma empoze etmek. İş konusunda, Sağlık konusunda, eğitim konusunda o memleket derneği onu üstelenip ona yardım edecek. Bizler bu proje kapsamında bir iki çalışma yaptık bazı gencimizi sokaktan kurtardık. Bu projenin en iyi yanı yapmış olduğunuz çalışmalarda 1kişi bile kurtarılsa büyük başarıdır. Önemli olan Hangi bölgenin insanı ise o bölgenin dernek başkanı ile irtibata geçip kişinin gerekli soruşturması varsa öncelikle onun soruşturması yada adli kontrol yapıldıktan sonra eğer ki varsa adli soruşturma sonucunda dernek başkanı devreye girecek burada soruşturmaya etki edecek bir durum olmayacak bu konuda süreçten sonra aile ile birlikte devreye girilip o çocuk hayata geri kazandırılacak. Bu projeyi öncelikle Bahçelievler Kaymakamlığına sunduğumuzda ilçe kaymakamımız Mehmet Ali Özyiğit projeyi çok beğendiğini insan odaklı bu önemli projeyi desteklediğini söylemesi bizleri de mutlu etti.

''TESİP EDİLEN KİŞİLERİ DEŞİFRE ETMİYORUZ''

Bahçelievler’de bulunan Karadeniz Derneklerinin birleşmesinden oluşan Bahçelievler Karadenizliler Platformu olarak ta bir çok gencimizi yeniden hayata tutunmasını sağladık. Bizim için öncelikli esas kişinin kimliğinin gizli kalması ikincisi de adli süreçteki durumu. Kişi eğer kesinleşmiş bir adli cezası var ise onu tamamlayıp dışarı çıkmadan ailesi ile görüşülüp dernek başkanları olarak biz o zaman devreye giriyoruz.

''PROJEMİZE DEVLETTEN DESTEK BEKLİYORUZ''

Yapmış olduğumuz proje gerecekten gerçekten özellikle maddi anlamda ağır bir proje herkes zaten bunun altından kalma şansı yok. Havalar soğuk olduğunda ihtiyaç daha da çok oluyor. Yazın parkta yada bazı yerlerde yatıyor ama kışın gidecek yeri yok. Dernekler olarak zaten maddi bir amaç gütmeyen kuruluşlar başılar ve dernek aidatları ile ayakta durmaya çalışıyor. Zaten gerekli bir çok dernek aidatlarını düzenli olarak alamıyor. Bahçelievler Rizeliler Derneği olarak bizler üyelerimizden aidat almıyoruz. Ve yükümüz daha da ağırlaşıyor.

''DERNEKLERİ DENETLENİP AMACINA UYGUN OLANLARA DEVLET TEŞFİK AMAÇLI DESTEKLEMELİ''

Ankara’ya TBMM ziyaretleri kapsamında özellikle vurguladığımız konuda  Dernekler ile ilgili gerekli denetleme ve düzenleme yapılmasını talep ettik. Derneklerin amacı İnsan odaklıdır. Derneklerin artık Kahve derneklerden ayırıp amacı doğrultusunda hizmet yapan dernekleri belirleyip devletten ya da belediyeden katkıda bulunup daha çok hizmet için teşvik etmeli. Bugün bir kahvehane ruhsatı almak zor ama dernek açmak kolaydır. Bir yer bulup dernek kuruyorlar ve bunların çoğu amacına uygun olmayıp çanta ya da tabela dernekleri olarak faaliyet yapıyorlar. Bizler bunların artık denetlenmesin ve devletimiz tarafından amacına uygun olanlar belirlenip teşvik amaçlı desteklenmelidir.

RİDEF OLARAK TBMM ZİYARETLERİMİZ OLUMLU GEÇTİ

Rize Dernekleri Federasyonu (RİDEF), yönetim kurulu ve dernek başkanlarından oluşan 40 Kişilik bir heyetle Ankara’da bulunan TBMM’e başta Rizeli Milletvekilleri olmak üzere meclis başkanı ve birçok siyasi bürokratları ziyarette bulunduk. Ziyaretlerimiz kapsamında yeni seçilen vekillerimize hayırlı olsun ziyaretleri ile birlikte RİDEF olarak neler yapacağımızı ve bazı projelerimizin ve taleplerimizi ilettik.

''KARADENİZ'E YATIRIM ARTMASI EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİMİZ''

Ziyaretlerimiz kapsamında RİDEF olarak bu zamana kadar yaptıklarımızı, Rize için neler yapabilecekleri, projelerimizi sunup destek istedik. Bu projelerden En önemlisi Habitat Projesi, Havaalanın yapımının hızlandırılması, Lojistik bölge ve Liman yapılması, Karadeniz’e demir yolunun gelmesi noktasında gerekli destek istediğimizi ifade ettik.