Rize, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Rize İl Başkanlığı’nın hazırladığı ilginç bir farkındalık etkinliğine sahne oldu.

’5 metre engelli olun’ adı altında gerçekleştirilen etkinlikte Rize Ülkü Ocakları mensupları Rize Tuzcuoğlu Memişağa Parkı’nda 5 metrelik bir parkur hazırladı. Hazırlanan parkur güvenlik şeridi ile çevrelendikten sonra içerisine engeller konuldu. Denemek isteyenlerin gözüne takılan göz bandı ile görememeleri sağlanarak, ellerinde bulunan görme engellilerin kullandığı yardımcı değnek ile engelli yoldan yürümeleri istendi. Engellere takılmadan yürümeye çalışanlardan Ümit Gültepe, organizasyonu düzenleyen Rize Ülkü Ocakları’na teşekkür ederek, "Hayatta engellerle yaşamak zor. İnsanlar arasında engel olmasa da bazen karşımıza engeller çıkabiliyor. Bu etkinlikte de engelli vatandaşlarımızın önüne istemeden çıkarmış olduğumuz engellerin hayatlarını ne kadar zorlaştırdığını görmüş olduk" dedi.

Rize Ülkü Ocakları Orta Öğretim Birimi Başkanı Hüsnü Yunus Metin ise, "Amacımız engelli vatandaşlarımız için farkındalık oluşturmaktı. Yaya yollarında, engelli vatandaşlarımızın kullandığı yolların önlerine araçların park etmesi, esnaflarımızın kaldırımları işgal etmesi, engelli vatandaşlarımıza engel olmalarından dolayı böyle bir program oluşturmaya karar verdik. Burada amacımız insanlara engelli vatandaşlarımızın çektikleri zorlukları bir nebze anlatabilmekti. Engelli vatandaşlarımızın önüne çıkan engeller yönünde bir çalışma yürütüyoruz. İnşallah bu çalışmamız başarılı olur ve insanlarımız engelli vatandaşlarımızı gerçek anlamda anlarlar" dedi.

Öte yandan, akşam saatlerine kadar süren etkinliğe geniş bir katılım oldu.