Amcasının oğlu Mehmet Sarı ile anlaşmazlık yaşayan İdris Sarı'nın, kuzeninin evinin de aralarında olduğu 7 eve giden yolu tapulu arazisi olduğu gerekçesiyle duvar örerek ulaşıma kapatmasının nedeni ortaya çıktı. Kuzeninin 2 yıl önce patika yol nedeniyle tartıştığı oğlu Ali Sarı’yı tabancayla bacağından vurarak sakat bıraktığını iddia eden İdris Sarı, “Yaralayan ceza almazken patika yola müdahale ettiği için hakkında suç duyurusunda bulundukları oğlum Ali'ye 6 ay hapis cezası verdiler. Geçmişte yol vermiştim, şimdi vermiyorum” dedi, kızdığı için yolu kapattığını söyledi.

Olay, Derebaşı Köyü Sarılar Mahallesi’nde meydana geldi. İdris Sarı, 9 yıl önce amcasının oğlu Mehmet Sarı’nın evine ulaşımı için kendi arazisinden yol geçmesine izin verdi. İnşa edilen yol, yaklaşık 3 yıl önce de, 6 ailenin daha yararlanması için 300 metre uzatıldı. 

Ancak İdris Sarı, 10 gün önce kuzeninin evine giden yolun girişinde, kendi arazisi olduğunu iddia ettiği arsa üzerine 60 metre uzunluğunda ve 2 metre yüksekliğinde beton duvar inşa ettirerek yolu ulaşıma kapattı. Kuzeni ile aynı bölgedeki 6 evde yaşayan yaklaşık 30 kişi de, yol kapanınca evlerine ulaşabilmek için dik yamaçlardan geçen patikayı kullanmak zorunda kaldı. Evlerine ulaşmakta zorluk yaşayan yöre sakinleri, yola duvar ördüğü için İdris Sarı hakkında suç duyurusunda bulundu.



İstanbul’da yaşayan İdris Sarı, olayın basına yansıması üzerine Rize’ye geldi. Ördüğü duvarın önünde açıklama yapan ve 2 yıl önce oğlu Ali Sarı hakkında patika yola müdahale ettiği gerekçesiyle şikayette bulunulduğunu anlatan İdris Sarı, amcasının oğlu Mehmet Sarı’nın tartıştığı oğlunu tabanca ile bacaklarından vurarak yaraladığını söyledi. Sarı, “Oğlum sakat bırakıldı. Oğluma 10 kurşun atıldı. Vuran kişi ceza almadı ama kurşunlanan oğlum patika yola müdahale ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bu kararı veren karı koca hakim - savcı da, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandı” dedi.

Olayın 2 yıl önce yaşandığını ancak duvarı 10 gün önce inşa ettirdiğini anlatan İdris Sarı, ”Neden o zaman yolu kapatmadım da şimdi kapattım? Oğluma haksız yere 6 ay ceza verdiler. Oğlumu hem vurdular, hem FETÖ’cü hakim ve savcılara şikayet ederek ceza almasını sağladılar. Bana, ‘Adliye bizim elimizde. Sen bizimle uğraşamazsın’ demişlerdi. Hakikaten öyle oldu. Açıklama yaparak beni duvarı yaptırmakla suçladılar. Oğlumu vurduklarını niye sakladılar? Niye bunu basına açıklamadılar? Ben de bundan sonra yasal haklarımı kullanacağım. Ben bu bölgenin yollarını yapan adamım. Ben yol açan adamım, yol kapatan adam değilim. Geçmişte yol vermiştim, şimdi vermiyorum. Bu benim yasal hakkım” diye konuştu.