MNS Yapı İnşaat Ve Proje Uygulama -Karadeniz Profesyonel Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sandalcı ile kısa bir söyleşi yaptık, kendisini ve ideallerini ve sorduk. Kendisini siz okuyucularımıza tanıtmak istedik.

Sayın Sandalcı; Hayatınız da örnek aldığınız yani sizin için mesleğinizde idol olacak bir kişi nasıl olmalıdır.

SANDALCI: Bir liderin büyüklüğü inançlarının derinliği, heveslerinin yüksekliği, görüşlerinin genişliği ve sevgisinin menzili ile ölçülür. Olağan bir durumdur. Bir insanı hayata bakış açısını, başarısını, dünyaya karşı duruşunu, siyasi görüşünü vb. olayları takdir edip açtığı yolda ilerlemek istemektir. Naçizane bir örnek vermek gerekirse; Üniversite sıralarında tarih kitabımın son sayfalarındaki bir fotoğrafı hâla unutamamaktayım. Sürgünde bir adam. Asil duruşunu yılların verdiği yorgunluğa rağmen koruyabilmiş. Küçücük bir avluda... Önünde bir leğen, boynunda havlu, üzerinde atlet, kafasında malum fes ve 100 metre öteden fark edebilen bir burma bıyık. Evet, evet... o adam çamaşır yıkıyor. en bıkkın, en darma duman hâli... Asaletinden hiç bir şey kaybetmemiş... Ad, Prens Sabahattin sultan Abdülmecit’in torunu. Siyasetçi ve ünlü bir düşünür. bir insanı idol olarak kabul edebilmek için bunlar yeteri bir sebep mi? bence değil 'teşebbüs-ü şahsi ve tevsi-i mezuniyet hakkında bir izah' adlı eseri yazabilmek, öyle bir cümleyi kurabilmek bile yeterdir gözümde.

Sayın Sandalcı Bu anlamda Kendinize idol olarak seçtiğiniz bir isim var mı? Sandalcı:

Sandalcı: Evet var. Çalışma hayatımda ülkeye ve bölgemize yaptığı hizmetlerle herkesin de çok iyi tanıdığı ve takdir ettiğine inandığın Sayın Hasan Ekşi benim idolümdür.

Sayın Sandalcı, EKŞİ HOLDİNG yönetim kurulu başkanı Sayın Hasan EKŞİ’nin sizin çalışma hayatınız da sosyal hayatınız da uyandırdığı düşünce nedir? 

Sandalcı: Sevgili büyüğüm Sayın Hasan EKŞİ önderliğin de ve tüm çalışanlarının ülkemizde ve yurt dışın da hayata geçirmiş olduğu projeler ile hem ticari hem memleket imajımızı temsil etmesi biz yolun başın da olan ticari boyut da vizyon oluşturmaya çalışan Müslüman Türk gençlerini son derece etkilemiştir. Önemli olan tarihe mimari projeleri ile iz bırakan Holding kuruluşlarının geçmişten günümüze nasıl geldiklerine bakmak ve statü farkı gözetmeksizin kendi kişisel özelliklerimize manevi hazinelerin den bir şeyler katmaktır. Vatanımız 7 bölgesi ile Ülkemizi din, dil, ırk ayrımı yapmadan istihdam oluşturmaktadır. Gerçek değer gerçek miras öldükten sonra da yaşayabilmektir. Bunu yakaladığımız gün ideallerimize ulaştık diyebiliriz.

Sayın Sandalcı, Karadeniz’den Türkiye’deki inşaat sektöründe hatırı sayıda iş adamı var, Karadenizli gençlerde de bu konuda bir eğilim var son söz olarak tüm idealleri olan gençlere ne gibi önerileriniz var?

Sandalcı:Taklit edilmekten korkmayın, tersine övünç duyun. Yaşatamazsanız üretemezsiniz, üretemezseniz pazarlayamazsınız. Bu üçlü bir bütündür. İstek, beceri, başarı gibi ayrılmaz bir bütünün parçalarıdır.”

Söyleşimize katılan MNS Yapı İnşaat Ve Proje Uygulama -Karadeniz Profesyonel Yapı Yönetim Kurulu Üyeleri Genel Koordinatör Davut Çap ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılarından Necati Bayram ise: “Böyle güzel önemli iş adamları ile çalışarak zaman geçirmek güzeldir. zira kendini öven insanlar gibi kişiyi zorlayıp, yormazlar. Yeryüzündeki en sevimli, en sempatik, emek vererek başarı elde etmiş, en nadir bulunan, birçoklarının örnek alması gereken, her yaştan, her yerden, her kesimden insanla iletişim kurma becerisine sahip üstün nitelikli insandır.

Sayın büyüğümüz Hasan Ekşi gibi böyle insanlarla bir ya da iki kez bile konuşmuşluğunuz olsa bile, hayatınızdaki ''birlikte sık zaman geçirilmesi gereken kişiler'' listesine hızlı dahil edersiniz. Bir de güler yüzlüdür mütevazı insan, çevresindekilere pozitif enerji yükler adeta moral verir, zamanın akışına keyif katar. Biz çalışmalarımız ile her zaman EKŞİ GRUP un yanındayız. Dedi.