Şahika Tübitak'ta zirve yaptı
Rize Özel Şahika Salih Kalkavan İlköğretim Okulu Matematik Olimpiyatları' nda Karadeniz Birincisi oldu.
Elde edilen bölge birinciliği sonrasında okuldan yapılan basın açıklaması şöyle;
 
Şahika Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren okulumuz Rize Özel Şahika Salih Kalkavan İlköğretim Okulu SBS’ de olduğu gibi TÜBİTAK ‘ta da istenilen başarıyı yakaladı.
 
Açıklanan 6-7-8 SBS sonuçlarına göre 7 Türkiye birincisi çıkaran okulumuz TÜBİTAK İlköğretim Matematik Olimpiyatları’ nda da Karadeniz Birincisi oldu.
 
Okulumuz 8. sınıf öğrencilerinden Halil Ozan AKGÜL , 15. TÜBİTAK İLKÖĞRETİM MATEMATİk OLİMPİYATLARI’ nda Karadeniz Bölge Birincisi olarak büyük bir başarı elde etti.
 
Okulumuzun matematik zümresi , bu başarının disiplinli ve özverili çalışmaların bir ürünü olduğunu söyledi.
 
Okul müdürümüz Tanju YILDIRIM,” okulun eğitimdeki başarı çıtasını yükseltmek için çalışan öğretmenlerimiz , SBS ‘de olduğu gibi TÜBİTAK Matematik Olimpiyatlarında da başarıyı yakaladık , Öğrencilerimizin başarılarında emeği geçen matematik öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
www.gazeterize.com sitesinden 24 Mayıs 2012 Perşembe tarihinde yazdırılmıştır.