Makine Kimya Endüstrisi tarafından üretimine başlanan ve bugün TSK tarafından kullanılan, MPT-76 özellikleri ile göz kamaştırıyor. Türk mühendislerince tasarlanan ve MKE Silah Fabrikasında üretilip, yerli ve milli silahımızın üretimi olan, Milli Piyade Tüfeği (MPT-76) gecen yıl Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından kullanılmaya başlanmıştı.

Milli Piyade Tüfeğimizle dakikada 650 atım yapabilmesi ve 600 metre menzile sahip olması nedeniyle dikkatleri üzerine çeken MPT 76, birçok farklı özellikleriyle de dikkat çekiyor. Kar, yağmur, bataklık demeden çalışmaya devam eden, MPT-76 Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en değerli silahları arasında yerini almış oldu. Türkiye’nin ilk milli piyade tüfeği MPT-76’nın seri üretimine, 2016 yılının Haziran ayında MKEK Kırıkkale Silah Fabrikasında başlandı. Türk mühendis ve işçileri tarafından tasarlanıp üretilen ve “G-3 gibi etkili, kalaşnikof gibi güvenilir, M-16 gibi pratik” olarak tanımlanan Milli Piyade Tüfeği MPT-76, Türk Silahlı Kuvvetlerine ikişer binlik partiler halinde teslim ediliyor.

Yerli ve Milli piyade tüfeğimize yurt dışından da büyük talep geliyor. Tamamen yerli imkânlarla geliştirilen MPT-76; “50’nin üzerindeki testi başarıyla geçen dünyadaki tek silah.” olarak Türkiye’nin gururu hâline geldi.

MPT-76 Tüfeğinin Özellikleri

Ağırlığı: 4.18 kg

Uzunluğu: 92 cm

Mermi çıkış hızı: 800 m/san.

Şarjör kapasitesi: 20 mermi

Atış hızı: Dakikada 700 atış

Namlu ömrü: 10 bin atım

Etkili menzili: 600 metre

Kullanma yeri: -40/+60 C

Ülkemiz üzerinde, Türkiye düşmanı hain devletlerin oynanmak istedikleri oyun ve tuzaklara bakınca, TSK kullandığı her türlü silah, zırh, tank, top, tüfek, denizaltı, gemi, helikopter, askeri uçak, füze vs. gibi, ülkemizin iç ve diş güvenliğini korumak ve yeri gelince kullanmak noktasında bundan böyle her türlü milli ve yerli araç ve gereci üretmemiz mecburiyet kazanmıştır. Çünkü bu kutsal topraklar bize kolay vatan olmadı. Bu toprakların bize vatan olarak kalması için öncelikle çok güçlü bir silahlı kuvvetlerine, güçlü bir demokrasiye, güçlü bir ekonomiye, ekmek ve su kadar muhtacız.