Dışardaki ve içerideki iş birlikçi Türkiye düşmanı ülke ve örgütlerin ülkemize yönelik destek verdikleri ve kara propaganda yürüttükleri, başta bölücü terör örgütleri olmak üzere destek verdikleri işbirlikçi ülkelerin düşmanlıklarının en önemli nedenlerinden birisi, 10 yılı aşkındır Türkiye’nin 7 bölgesinde başlamış olan ve kısa zamanda hizmete acılan ve bir kısmının yapımı devam eden, onlarca çok çeşitli tüneler, otoyollar, havalimanları, köprüler, viyadükler, bölünmüş yollar, limanlar vs. gibi devasa yatırım ve projelerden kaynaklamaktadır.

Türkiye’nin, 2003 yılında 50 km olan toplam tünel uzunluğu son 14 yılda 430 artış göstererek, 270 km’ye ulaşmıştır. Ayrıca 290 kilometre uzunluğundaki tünelde de son sürat çalışmalar devam etmektedir. İşte size bu yılın sonuna kadar ve 2017 yılında tamamlanıp hizmete açılacak olan tünelleri yazıyorum. Trabzon’un Araklı ilçesinden gidişi olan, Araklı,  Bayburt yolunda 8,2 km. uzunluğundaki Salmankaş tüneli bu yılın sonunda hizmete açılacaktır. Tünelin açılmasıyla birlikte, Trabzon, Bayburt arasındaki yol 17 km. kısalacak. Yine bu yılın sonunda tamamlanacak olan, Artvin Cankurtaran tüneli, Artvin, aradan, Kars ve Erzurum güzergahında bulunan Cankurtaran tüneli 10.4.km. uzunluğunda olup, yukarıdaki illerle birlikte, Hopa ve Borçka arasındaki yol 12 km. kısalmış olacaktır.

Ovit tüneli, Rize ve Erzurum arasında yere alan, Sevgi yolu olarak isimlendirilen ve Mardin iline kadar devam edecek olan yol güzergâhında kapsayan, Ovit tünelinde bir kaç ay içerisinde ışık gözükecek. Ovit tüneli tamamlandığında, dünyanın en uzun 2’cı tüneli unvanına sahip olacak. 2017 yılının sonunda tamamlanması düşünülen tünelin devamında Erzurum tarafında yapımı devam eden 7.3 km’lik Kırık ve devamında, 6.2 km. Dallıkavak tünelleriyle birlikte üç ayrı en uzun tünellerle geçilecek olan, Rize, Erzurum güzergâhının iki tüplü tünel olarak yapılan Ovit tünelinin uzunluğu 17.3 km’den, genel toplamda ise, 30 km. tünelden oluşmaktadır. Bu tüneller sayesinde Rize-Erzurum yolu 40 km. kısalacaktır. Bu vesileyle, Erzurum tarafından yıllarını Ovit tünelini sürekli gündeme taşıyan, sürekli tünelin yapımı için siyasilerle kulisler yürüten ve ilerlemiş yaşına rağmen en büyük arzusuna kavuşan, yılların İspir-Erzurum İl Genel Meclis Üyesi Tahsin Bayramoğlu abimizin artık gözü aydın olsun.

Doğu ve Güney Doğu Anadolu’da, Malatya, Darende ayrımı ile Adıyaman, Gölbaşı yolu üzerinde bulunan 4 km’lik Ermenek tüneli, Cizre, Şırnak Cudi tüneli, Sivas, zarar, Geminbeli, Suşehri’nden yapımı devam eden, 8.5 km’lik tüneller 2017 yılı içerisinde hizmete açılacaktır.

Ve inşası devam eden diğer tüneller, Karahan Kayseri, Malatya Tüneli, Kastamonu, Çankırı Ilgaz tüneli, Van, Hakkâri Güzeldere tüneli,  Trabzon Zigana dağı ve Akyazı tünelleri, Erzurum Kop Dağı tüneli, Antalya, İbradı Demirkapı tüneli ve Kahramanmaraş, Göksun, Kayseri tünellerinin yapım çalışmaları süratle devam etmektedir.

Yukarıdaki tüneller devriminden anlıyoruz ki, Dünyanın ve bir kısım sözde komşularımızın Türkiye’ye yönelik son 10 yıldır artan ve artarak devam eden hainlik ve açık düşmanlık şeklini alan davranışların altında yatan neden, 2023 yılına kadar, Dünyanın ekonomik olarak en güçlü 10 ülkesinden birisi olmamızın, onlara vermiş olduğu rahatsızlık, korku ve hasetliktir. Onların Türkiye’ye yönelik kirli hesaplarının var olduğu görülmüştür. Fakat bir de, Allah-ü telanın hesabı vardır.