Yozgat Genç Sanayiciler ve İş Adamları Derneği (YOGİSAD) Başkanı Ayhan Çelik, Türkiye’nin başkanlı sistemi ile daha da güçleneceğini söyledi.
Türkiye’nin tek başına güçlü iktidarlar döneminde hızlı bir gelişim ve büyüme gösterdiğini belirten YOGİSAD Başkanı Ayhan Çelik, “Ülkemiz koalisyonlar döneminde de sürekli gerilemiştir. Dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek, hızlı hareket ve hızlı karar vermek için güçlü yönetimin olması gerekiyor. Bu da güçlü ve tek başına iktidarlarla yapılabilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti 1923 yıllında kuruluşunda parlamenter sistem kurulmuş ve ülkemiz bu yönetim sistem ile 93 yıldır bu sistem yönetilmiştir. Ülkemiz zaman zaman bu dönemde çok büyük sıkıntılar yaşamıştır. Darbeler olmuş, ekonomik krizlerle geriye gitmiştir. Türkiye’nin iki başlı bir yönetim olarak devam etmiştir geçmişte bu ülkemiz bu sıkıntılar yaşanabilirmiş 93 yılda 65 hükümet kurulmuş ve bu çok hükümet kurulması dönemlerinden zaman ve ekonomik kayıplar yaşanmıştır” dedi.
Tek başın iktidar dönemlerinde Türkiye’nin güçlendiğine değinen Çelik, “Başkanlık sistemi ile Türkiye daha da güçlenecektir. Başkanlık sistemi gelmesiyle Türkiye, koalisyonlardan, hizmetlerin engellenmesinden kurtulacaktır. Başkanlık sisteminde hizmetler daha hızlı gelecek, ülkemiz daha da güçlenip dünya devletleri arasında ekonomik güç olarak ilk 10’a girecektir. Biz ülkemizde başkanlık sitemine geçilmesin desteklemekteyiz” diye konuştu.