Yozgat’ta havaların soğumasıyla birlikte kömür satışları arttı.
Havaların soğuması ve kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Yozgat’ta kömür ve odun satışları arttı. Yozgat’ta uzun yıllardır kömür satışı yapan yıllardır odun ve kömür satışı yapan Ahmet Bozkurt, kış mevsiminin yaklaştığını ve havaların iyice soğumaya başladığını belirterek, “Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte bizim de kömür ve odun satışlarımız artıyor.” dedi.
Genelde Yozgat’ta kış şartlarının ağır geçtiğini vurgulayan Bozkurt, “Vatandaşımız kışın sıkıntı yaşamamak için yakacak ihtiyacını erkenden karşılıyor. Bazı vatandaşlarımız Temmuz, Ağustos aylarında kışlık yakacağını temin eder. Bazıları da havalar soğumaya başladığında kömürünü alır. Bu günlerde de havalar soğuk geçiyor, bizim de kömür satışlarımız buna göre artıyor.” diye konuştu.
Yozgat’ta son yıllarda doğalgaz kullanımının arttığını bunun da kömür satışlarını olumsuz etkilediğini dile getiren Bozkurt, “Yine de soba kullanan çok sayıda vatandaşımız var. Vatandaşımız genelde ithal kömürü tercih ediyor. Sobalık ithal kömürün tonu 600 TL, kaloriferlik ithal kömür 700-750 TL arasında satılıyor yerli kömürün tonu 450 TL, bir torba yaklaşık 22 kilogram gelen odun 10 TL’den satılıyor.” şeklinde konuştu.