Yozgat’ta Esnaf Alper Doğru’nun girişimi ile hayata geçen ’İhtiyacın varsa al, yoksa as’ kampanyası ile ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürdü.
“İhtiyacın var ise al yoksa as” kampanyasında kullanılabilir durumda olan ihtiyaç fazlası kıyafetler, sokakta kurulan askı vasıtasıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Kampanyaya destek veren vatandaşların giymediği dolabında beklettiği büyük veya küçük gelen ya da modası geçmiş diyerek kullanmadığı kıyafetler, askıda toplanıyor. Kıyafet, ayakkabı ve yiyeceğe ihtiyacı olan vatandaşlar da askıdan aldıklarıyla ihtiyacını karşılamanın mutluluğunu yaşıyor.
Evinde kullanmadığı ihtiyaç fazlası kıyafetlerini verecek kimse bulamadığı için yola çıkan ve bulunduğu iş yerinin önüne kendi imkanları ile askı yaparak örnek bir projeyi hayata geçiren Yozgatlı esnaf Alper Doğru, duyarlı halk ve esnafın destekleri ile kazaktan pantolona, kabandan monta, ayakkabıdan gömleğe kadar topladığı kıyafetler, ihtiyacı olan vatandaşlar tarafından askıdan alınarak kullanılıyor. Günlük 30 kişinin, aylık ise bin kişinin soğuk kış gününde ihtiyacını karşıladığı askılık yoğun talep görüyor.
Evinde kullanmadığı kendi kıyafetlerini toplayıp birisine vermeyi düşündüğünü ama verecek kimse bulamadığı için ’İhtiyacın var ise al yok ise as’ adında bir kampanya başlattığını belirten esnaf Alper Doğru, “Ayakkabı, kıyafet ihtiyacı olan insanlarımızın buradan faydalanması için böyle bir şey başlattık. Esnaf ve yakın çevredeki arkadaşlarımız sağ olsun destek veriyorlar. Birçok eşya kasa kasa elma getiren çuvalla patates getirenler dahi oldu. Elbise ile sınırlı tutmaya gerek yok. Yiyecek içecek her şey bırakılabilir.” dedi.
Kampanyaya yoğun talebin olduğunu belirten Doğru “Günde en az 30, aylık bin kişi buradan ihtiyacını karşılıyor. Buradaki asıl amaç ihtiyacı olan insanların gelip buradan faydalanması, Allah rızası için yapılan bir şey kesinlikle bir menfaatimiz çıkarımız yok.” diye konuştu.