Yusufeli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübünün organizesiyle gerçekleştirilen Yusufeli 68.Geleneksel Karakucak Güreşleri bugün yapılan final maçlarıyla tamamlandı. Gençler ve Büyükler Kategorisi Güreşlerine Gürcistan, Iran ve Azerbaycan’ın yanı sıra komşu il ve ilçelerden toplamda106 sporcu katıldı. Kıran kırana mücadelelere sahne olan güreşlerde Kenan Gör başpehlivanlık kemerinin sahibi oldu.

Yusufeli Karakucak Güreş Sahasında yapılan 68. Geleneksel Karakucak Güreşlerine, Artvin Vali Yardımcısı Adem BAŞOĞLU, Ak Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta, Yusufeli Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, İl Genel Meclis Üyeleri, Yusufeli Belediyesi Meclis üyeleri, il ve ilçe kurum amirleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı.

Yusufeli Karakucak Güreşleri’nin onur konuğu, Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stilde 130 kiloda dünya şampiyonu Rıza Kayaalp oldu. Güreşlerde, izleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Kayaalp Yusufeli’nde gördüğü ilgiden son derece memnun olduğunu ifade ederek bundan sonrada Türk bayrağını uluslararası arenada şereflendirmek için canla başla çalışacağını, hedefinin 2020 Tokyo Olimpiyatların birinci olmak olduğunu söyledi. Yusufeli 68. Geleneksek Karakucak Güreşlerinde bu yıl güreş ağalığını açık artırmada 40 bin TL ’ile iş adamı Yakup ŞEKER kazandı ve yeni güreş ağası oldu.

Haber: Bayram Ali Kavalcı-Yusufeli