Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) aracılığıyla Limak İnşaat firması tarafından asfalt dökülmesi sözü verilen Kazım Karabekir Mahallesi alt yolunu asfaltlama çalışmaları başladı.

Asfalt öncesi yol altyapısında düzenlemeler de yapıldı. Yusufeli Belediyesi tarafından asfalt nakliyesi, arasöz, kepçe ve kamyon desteği verilen asfaltlama çalışmasının birkaç gün içinde bitirilmesi planlanıyor. 
Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Kazım Karabekir Mahallesi alt yolunun asfaltlanması için DSİ'den söz aldıklarını hatırlatarak yapılan işi DSİ aracılığıyla Limak Şirketinin üstlendiğini söyledi.  Belediye Başkanı Aytekin, yapılan asfalt çalışmasının elzem olan ihtiyaçlardan biri olduğunu belirtti ve "vatandaşlarımızın şikâyet ve taleplerini dinliyoruz. Bazen alandaki iş yoğunluğu ve bazen de bizim dışımızdaki sebepler nedeniyle planlanan işlerde gecikmeler oluyor. Bunları da bir an önce gerçekleştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Söz verdiğimiz işler bizim için mutlaka gerçekleştirebileceğimiz şeylerdir. Bugüne kadar vatandaşımızı yanıltmadık. Bundan sonra da yanıltmayacağız. Sadece bazen hizmete ulaşmak için gayretin yanında sabretmek de gerekiyor. “dedi.



Yusufeli Belediyesi, asfaltlama yapılan Kazım Karabekir Mahallesi alt yolunun mevcut olan 600 metrelik kısmında dolgu yaparak yolu tek şeritten çift şeride çıkarmış ve genişletilen yol ile birlikte yaklaşık 1 buçuk kilometreye yakın yolu da yeniden imal etmişti.  

Yusufeli yeni yerleşim yeri ve Yusufeli Barajı yapım sürecinde yoğunlaşan trafiğe alternatif güzergâh oluşturan ilçenin ikinci giriş yolu, Yusufeli-Artvin-Erzurum karayolu üzerinden gelen araçların güzergâhını Ahalt Mahallesi yeni mezbaha binası nehir kenarından Çoruh Nehrini takip ederek Barhal Çayı üzerinde yapılan yeni köprü ile Atölyeciler Sitesine bağlıyor ve araçların Kazım Karabekir Mahallesi altından ilçe merkezine uğramadan geçişini sağlıyor.



2011 Yılında bu geçiş yolunun bağlantılarını oluşturan Sanayi Caddesi üzerinde ikinci beton köprü yapılarak, Kazım Karabekir Mahallesi alt yolu ile ilçe merkezi arasında araç bağlantı yolu sağlanmıştı. 2014 Yılı sonunda Kazım Karabekir Mahallesi alt yol yapım işi tamamlanmıştı.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI-YUSUFELİ