Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Yusufeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülen 'Çocuklar için gezen sinema' projesiyle, Artvin’in Yusufeli ilçesinde sinemaya erişimi kısıtlı olan öğrenciler için sinema gösterimleri düzenleniyor.

Proje kapsamında, ilçeye gelen mobil TIR'ın içerisinde kurulan sinema salonuna gruplar halinde gelen öğrenciler, beyaz perdeye yansıtılan filmlerle ilk kez sinema ile tanışmanın mutluluğunu yaşadı. İlçede, 1 hafta süreyle gösterimi devam edecek olan mobil sinema ile bin 500 öğrenciye ulaşılması da hedefleniyor.

‘BİN 500 ÖĞRENCİ SİNEMAYLA BULUŞACAK’

Yusufeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Abubekir Alp, projeyi Yusufeli ilçesinde uygulamaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Alp, “Kültür turizm bakanlığının gezen sinema projesiyle birlikte Yusufeli’nde daha önce sinemaya gitmemiş olan öğrencilerimizi gruplar halinde sinemayla tanıştırıyoruz. Bakanlık tarafından yürütülen bu projeyle birlikte öğrencilerimizin ufku genişleyecek, kültürleri artacak.  Bir hafta boyunca gösterimi devam eden mobil sinema ile yaklaşık bin 500 öğrencimiz sinemayla buluşacak” dedi.