Kültürel belediyecilik anlayışı gereği yöremize ait olan kültürel değerlerimizin korunması ve yaşatılması hususunda belediyemiz önemli bir çalışmaya daha imza attı. Yusufeli Belediyesi, ilçede öteden beri bilinerek söylenen ve acıklı bir hikâyeyi anlatan yöre sanatçısı Bahri Çelik’in seslendirdiği, düzenlemesini Nurullah Akçayır’ın yaptırdığı ‘Aşa aşa aştım dağa o yuza’ adlı yöresel ezginin klip çalışmasını da destekledi. İlçenin güzellikleri eşliğinde sunulan ezgi hemşerilerimizin ve müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Bu tür çalışmalarla yörenin tarihi ve doğal güzelliklerinin de tanıtımı hedefleniyor.

Ezginin geleceği taşınması için bir klip çalışması yaptıklarını belirten Başkan Eyüp Aytekin, “Yusufeli Belediyesi, belediyeciliği sadece klasik belediye hizmetlerini yerine getiren bir anlayışla değil, sosyal ve kültürel hizmetleri de en az bu hizmetler kadar önemseyen bir anlayışla yürütüyor. Yaptığımız bu klip çalışması bunun bir örneğidir. ‘Aşa aşa aştım.’türküsü ilçemiz Yaylalar Köyü’nden Tekkale Köyü’ne gelin giden sonrasında eşinin vefat etmesiyle köyüne geri gitmek zorunda kalan gelinin hikâyesini anlatmaktadır. Belediyemiz, yöre sanatçı Bahri Çelik’in seslendirdiği türküyü Barhal ve Tekkale Köylerinde yaptırdığı çekimlerle görüntüleme haline getirerek vatandaşlarımızın beğenisine sunduk. Kültürümüzün yaşatılması ve kaybolan değerlerimizin ortaya çıkarılması için yapılan çalışmalara desteğimizi bundan sonra da sürdüreceğiz.” dedi.

Klip çalışması Yusufeli Belediyesi internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından paylaşılacak. Ayrıca kilibin DVD’leri belediye tarafından ücretsiz dağıtılacak. Yusufeli Belediyesi ilçenin doğal güzelliklerinin de içinde yer aldığı “Yusufeli İçin Söyle” ve “Artvin Türküleri” albümü içerisinde yer alan “Barhal Çayı Akar Altı Parmaktan” türküsü için kilip çalışması yapmıştı.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI