Yusufeli Belediyesi, Yusufeli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İŞKUR ve Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle, 25 kadın kursiyerin katıldığı kilim dokuma atölyesinde kursiyer görevlendirmesi Yusufeli Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından yapıldı. Yer temini ve bütün giderlerinin Yusufeli Belediyesi tarafından karşılandığı kilim kokuma atölyesinin danışmanlığını Çoruh Havzası el dokumaları konusunda çalışması olan Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Bölüm Başkanı Aslıhan Eroğlu yaptı.

Kursun açılışına AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, İlçe Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Ak Parti İl Başkanı Erkan Balta, Ak Parti İlçe Başkanı Abdülbaki Kayacan ile vatandaşlar katıldı.

Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, “Kilimlerimizde yer alan bu desenlerden ‘Yusufeli Kilim Seccade’ markasını oluşturmak istiyoruz. Geleneksel motiflerimizi korurken kursiyerlerimize de meslek edindirmeye çalışıyoruz. Hedefimiz hem istihdam oluşturmak hem de bir marka yaratmaktır.” dedi.

Yusufeli Belediyesi Kadın Sanat Evi Yöresel Kilim Dokuma Atölyesi kursu 5 ay sürecek ve kursun sonunda üretilen kilimler sergilenecek. Kilim dokuma atölyesi kursu yeni kursiylerle devam etmesi planlanıyor.