Yüzme Federasyonu Ulusal Gelişim Projesi Grup Müsabakası 11-12 Yaş Rize Grubu hafta sonu Rize Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda gerçekleştirildi. 8 ilin katıldığı müsabakalar sonucunda Çaykur Rizespor aldığı başarılı sonuçların ardından gurup ikincisi olarak Türkiye finallerine gitmeye hak kazandı.

Rize, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Erzurum, Çorum ve Ardahan illerinden toplam 16 takımın katıldığı yarışlara ev sahipliği yapan Rize Yüzme Temsilcisi Recep Rakıcı önemli bir organizasyonu daha başarılı bir şekilde bitirdiklerini belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti. İl temsilcisi Rakıcı; “Ev sahipliğini yapmış olduğumuz Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen 11-12 Yas Ulusal Gelişim Projeleri Grup Müsabakalarını Rize’mize yakışır bir şekilde sonuçlandırdık. 8 ilden 16 takımdan toplam 127 Sporcumuzu Rize’de konuk ettik. Ayrıca bu müsabakalarda Rize İlini temsilen katılmış olduğumuz Caykur Rizespor Kulübü Yüzme takımı almış olduğu başarılı sonuçlar sonrası finallere gitmeye hak kazandı. Bizlerden desteklerini esirgemeyen Rize Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürümüz Mustafa Çelik beye ve tesis amirimiz Nizamettin Türkyılmaz’a teşekkür şahsım ve sporcularım adına teşekkür ediyorum. Müsabaka ya katılan sporcularımızı tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum. “

Müsabakalara antrenörler Recep Rakıcı, Süleyman Koçal ve Nafiye Karafazlı nezaretinde hazırlanan ve kısa zamanda başarılı sonuçlar alan Çaykur Rizespor yüzme takımı hafta sonu düzenlenen müsabakalarda kızlarda 18 erkeklerde ise 27 madalya alarak başarılarının tesadüf olmadığını gösterdi. Antrenör Süleyman Koçal yaptığı açıklamada; “Yuzme Federasyonunun Düzenlediği 11-12 yaş baraj yarışmasını başarılı bir şekilde sonuçlandırdık. Kısa bir sürede başarılar elde eden sporcularımız her müsabakada üstüne katarak ilerliyorlar. Sporcularımı ve bizden desteklerini esirgemeyen başta ailelerimizi, Kulüp Başkanımız Sayın Metin Kalkavan beye, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Mustafa Çelik Beye teşekkür ediyorum. 9 sporcu ile katıldığımız yarışmada toplam 45 madalya kazandık ve başarılarımızın tesadüf olmadığını gösterdik.”

Müsabakalar sonucunda, Çaykur Rizespor yüzme takımı Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanırken, finaller sonucunda ilk 16 ya giren yüzücüler milli takım kampına katılmaya hak kazanacaklar.