HABER:ARZU ERBAŞ - 4 Mayıs itibari ile Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünün 2024 yılı yaş çay sezonunu açması ile özel sektör çay fabrikaları da sezonu başlattı.

Yaş çay taban fiyatının ne olacağı merak konusu olurken bazı özel sektör firmaları kendi yaş çay alım fiyatlarını açıklayarak alımlara başladı. Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan devlet fiyatı açıklanmadan yaş çaya fiyat açıklayarak alım yapmaya başlayan özel sektör firmalarına tepki göstererek bunun cumhurbaşkanına bir kumpas olduğunu söyledi.

Dünya Bankası’ndan Dikili TDİOSB’ye 30 milyon dolar Dünya Bankası’ndan Dikili TDİOSB’ye 30 milyon dolar

Arslan “Biliyorsunuz ki son günlerde çay fiyatı açıklamalarımızı yapmıştık.  Fiyat beklentimizin 25 TL olduğunu bildirmiştik. Tüm çay üreticilerinin Cumhurbaşkanımızdan halkı memnun edecek bir fiyatı açıklamasını merakla beklediği bugünlerde maalesef özel sektör belli bir fiyatı açıklamıştır. Bunu şahsım Cumhurbaşkanına bir kumpas olarak değerlendiriyorum. Cumhurbaşkanıyla halkın arasını açmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Cumhurbaşkanından önce fiyat açıklamak sizlerin de takdirine göre Cumhurbaşkanına bir kumpas olsa gerek. Çay fiyatını ancak ve ancak ya Tarım Bakanlığı ya Cumhurbaşkanımız açıklar. Maalesef Rize’de özel sektör çay fiyatını açıklamış durumda” dedi.