Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Sivil Havacılık Yüksekokulu 2017-2018 Akademik yılında öğrenci almaya hazırlanıyor.
9 Mart 2015 tarih ve 29290 sayılı resmi gazetede yayımlanan 2015/7322 sayılı karar ile kurulan Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Sivil Havacılık Yüksekokulu 2017-2018 Akademik yılında öğrenci alımına hazırlanıyor. Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma yerleşkesinde yer alan Sivil Havacılık Yüksekokulu bünyesinde Pilotaj, Hava Trafik Kontrol, Uçak Gövde Motor, Uçak Elektrik Elektronik ve Havacılık Yönetimi olmak üzere beş adet bölüm bulunuyor.
Konu ile ilgili açıklama yapan Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Umut Güneş Sefercik, “Yüksekokulumuz gelişmiş teknolojileri rahatlıkla kullanabilen, bilgi ve çözüm üreten donanımlı elemanlar yetiştirmeyi kendine misyon edinmiş, modern fiziki ve güçlü akademik altyapısı bulunan, yüksek kalitede eğitim-öğretim sunan, gelişmiş teknolojiler üzerine araştırmalar yapan, kaliteli projeleri ile teknoloji üreten, uluslararası düzeyde kendini ispatlamış saygın bir yükseköğretim kurumu olma vizyonu ile yola çıkmıştır. Akademik altyapı çalışmaları çerçevesinde, ilk olarak öğrenci alımını hedeflediğimiz Havacılık Yönetimi Bölümüne öğretim elemanımızın istihdamı sağlanmış, diğer öğretim elemanlarımızın da tamamlanması konusunda çalışmalar sürdürülmektedir. Sivil Havacılık Yüksek Okulu binası, derslikleri ve laboratuvarlarının fiziki altyapısı tamamlanmış olup laboratuvar altyapısı oluşturulmaya başlanmış ve yıl sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır. Ayrıca Yüksekokul bünyesinde halihazırda farklı ebatlarda üç adet uçak motoru ve bir adet model uçak temin etmiş bulunuyoruz. Sivil Havacılık Yüksekokulunun eksikliklerinin hızla tamamlanması için bizleri sürekli teşvik eden ve destekleyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer’e şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Çaycuma kampüsünün son yıllarda önemli bir dönüşüme sahne olduğuna vurguda bulunan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi 11 ayrı kampüsümüzde yatırımlarımız ve büyüme hızla devam etmektedir. Çaycuma kampüsünde bir taraftan yeni bölümleri açarak öğrenci sayısını artırırken diğer taraftan yeni eğitim binalarını, çok sayıda laboratuvarı, Hikmet Odabaş çalışma salonunu, kütüphaneyi hızla hizmete aldık. Öğrencilerimizin ve personelimizin kampüs içerisinde nitelikli zaman geçirmelerine imkan veren çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmalarını tamamladık. Kampüsteki en büyük kapasiteli binayı bu yıl bakımdan geçirdik. İnşallah önümüzdeki yıl diğer binaların tamamını da bakımdan geçireceğiz. Mevcut çok amaçlı kapalı spor salonuna ilave olarak yeni açık spor tesislerini, futbol sahasını kampüsümüze kazandırdık. Yeni yaptırdığımız tenis kortunu da bu hafta hizmete sunacağız. Çaycuma kampüsümüzde kurmuş olduğumuz Sivil Havacılık Yüksekokuluna önümüzdeki akademik yılda öğrenci alabilmek için çalışmalarımız da bütün hızla devam etmektedir. Bu süreçlerde sürekli desteklerini gördüğümüz başta Zonguldak Valisi Sayın Ali Kaban olmak üzere, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli’ye, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’ya, Yurtbay Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yurtbay’a, Av. Ali Osman Odabaşına, Çaycuma Yükseköğrenim Kurumlarını Destekleme Derneği Başkanı Hayri Kandemir’e şükranlarımı sunuyorum. Bu süreçleri başarıyla yürüten Çaycuma Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Sayın Umut Güneş Sefercik’i ve Çaycuma MYO Müdürü Sayın Hikmet Yazıcı’yı da başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum."