BEÜ rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, İlahiyat Fakültesi’ni ziyaret etti. Fakülteyi gezen Rektör Özer öğrencilerle sohbet etti.
Fakültede ilk olarak akademisyenlerle ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, İlahiyat Fakültesi için yapılanlar ve yapılacak olanlar, akademik personelin talep ve önerileri, İlahiyat Fakültesinin yapabilecekleri konularında bir toplantı gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer Toplantıda BEÜ yayınevinin 15. Yayını olarak yayımlanan ‘Helal Kazanç’ kitabının editör ve yazarlarına teşekkür belgesi takdim etti. 2017 yılı içerisinde “Emek, Her Yönüyle Peygamber Efendimiz’in Hayatı, Aile ve Modernite, İsraf, Zonguldak’ta Aile Değerleri ve Hayatı Anlamlandırma Üzerine Olgusal Bir Araştırma” başlıklarında beş ayrı kitabın daha yayınlanacağı sözünü alan Rektör Özer bu tür çalışmaların artarak devam etmesi gerektiğini söyledi. Toplantıda söz alan akademisyenler hem desteklerinden dolayı Rektör Özer’e teşekkür ettiler hem de fakülte ve üniversite ile ilgili talep ve görüşlerini ifade ettiler.
Toplantıda bir değerlendirme yapan Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi: “Diğer fakültelerimiz gibi burada verilecek nitelikli her eğitim gelecek nesillerin için atılacak önemli bir adımdır. Bu nedenle verilen eğitime, yürütülen projelere ve yapılan her faaliyete her zaman desteğimizi sürdüreceğiz. Öğretim elemanlarımızın her türlü bilimsel çalışmalarını, projelerini destekliyoruz. Kitap çalışmalarını üniversitemiz yayınevinden yayınlıyoruz. Son olarak Üniversitemiz yayınevinden çıkan ‘Helal Kazanç’ kitabı İlahiyat Fakültesi tarafından yayınlanacak yeni kitapların başlangıcıdır. ‘Helal Kazanç’ kitabının öncesinde yayınlanan Akademik Felsefe Hikmet ve Din, 120 Hadis kitapları güncel konuların ele alındığı ve işlendiği okurlar tarafından yoğun ilgi gören kitaplar oldu. Öğretim elemanlarımızın 2017 yılında “Emek, Her Yönüyle Peygamber Efendimiz’in Hayatı, Aile ve Modernite, İsraf, Zonguldak’ta Aile Değerleri ve Hayatı Anlamlandırma Üzerine Olgusal Bir Araştırma” başlıklarıyla belirledikleri kitapların en kısa sürede hazırlanarak yayımlanmasını ümit ediyorum.”
Rektör Özer, Farabi Kampüsü içinde 2016 yatırım programına alınan ve uygulama projesi hazırlanması devam eden, İlahiyat Fakültesi eğitim binasının, uygulama projesinin 2016 sonunda tamamlanacağını binanın inşasına 2017 yılı içerisinde başlanacağını belirtti. “Farabi Kampüsü içerisinde inşa edilecek olan İlahiyat Fakültesi Binası en kısa sürede tamamlanarak öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarımızın hizmetine girecek” dedi.
Toplantının ardından Fakülte gezisi esnasında derslikleri ve kantini de gezen Rektör Özer, burada bulunan öğrencilerle bir süre sohbet edip istek ve önerilerini dinledi. Öğrencilere herhangi bir ihtiyaçları olup olmadığını soran Rektör Özer’e öğrenciler, burada eğitim almaktan çok mutlu olduklarını, eğitimleri esnasında istedikleri her materyale kolayca ulaşabildiklerini söyleyerek teşekkür ettiler.