Alan Kılavuzları ve Çanakkale Şehitlerine Vefa Derneği tarafından Şehitler coğrafyasına hizmet edenlere çeşitli ödüller verildi.
Plaket töreni, Dernek Başkanı Ertekin Köse’nin açış konuşmasıyla başladı. Köse, “Her kim ecdat yadigarına sahip çıkarsa bizde ona sahip çıkarız. Dernek olarak amacımız kaybolmak üzere olan tarihi değerlerimizin kaybolmasını engellemek ve dikkat çekmektir. Bu vesileyle Milli Park Müdürü iken pek çok hizmetleri olan Müdürümüz Ozan Hacıalioğlu ve Büyük Anafarta köyü Muhtarı Hasan Alyıldız’a teşvik etmek için plaket vermeyi dernek olarak seçtik” dedi. Eski Milli Park Müdürü Ozan Hacıalioğlu, “Bana layık görülen bu plaket beni ve ailemi gururlandırdı. Şehitler coğrafyasında görev yaparken asla plaket yada madalya alacağız diye çalışmadık. Bizi biz yapan ecdadımızın yatığı yerleri korumak için gece gündüz çalıştık. Çok projeler yaptık. İçimde tek uhde kalan proje, yabancıların yıktıkları anıtların aynı yerlerde ihyasını yapamamak olduğudur. İnşallah bizden bu görevi devralan arkadaşlarımız yarım kalan projelerimiz tamamlarlar” dedi.
Alan Kılavuzları ve Çanakkale Şehitlerine Vefa Derneği, Gelibolu Tarihi Alanında hizmetleri dokunanlara plaket takdim etti. Eceabat Öğretmen evinde gerçekleşen törene Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Grup Başkanı Ali Rıza Yarar, Eski Milli Park Müdürü Ozan Hacıalioğlu, Eceabat ilçe ve köy muhtarları, siyasi parti temsilcileri, Alan Kılavuzları ve pek çok sayıda davetli katıldı.