Bayrampaşa Belediyesi tarafından Bayrampaşa 60. Yıl Park’ına Konya’da düşen F-4 uçağında şehit olan Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı’nın adı verildi.
Bayrampaşa Belediyesi tarafından düzenlenen törenle Bayrampaşa 60. Yıl Park’ına geçtiğimiz günlerde Konya’da düşen F-4 uçağında şehit olan ve Bayrampaşa’da yaşayan, Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı’nın adı verildi. Törene, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Şehit pilotun annesi Müyesser Delikanlı, Hava Pilot Tümgeneral Fethi Alpay, Bayrampaşa Müftüsü İzzet Şener, Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen ve çok sayıda şehit yakını ile gazi katıldı.
Dualar eşliğinde yapılan açılış töreninde açılış kurdelesini Bayrampaşa Belediye Başkanı şehit annesi Müyesser Delikanlı ile birlikte keserek Parkın açılışı gerçekleştirildi. Şehit Pilot Mustafa Delikanlı’nın devre arkadaşlarının da bulunduğu açılış töreninde şehit annesinin elini öperken duygusal anlar yaşandı.
Açılışın ardından kısa bir açıklama yapan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Bayrampaşa’mızın şehidine duyarsız kalamazdık. Çanakkale 100’üncü yıl programına denk getirdik. Komutanlarımızla birlikte kardeşimizin ebediyete kadar ismini yad edilmek üzere ismini kütüğe çaktık. Çanakkale şehitlerimizin 100’üncü yılı münasebetiyle bu güne denk getirdik. 253 bin şehidimizin yanına Mustafa kardeşimizin ismini de ekledik” dedi.
Şehit pilotun ailesine sabırlar dileyen Başkan Aydıner, ellerinden geldiğince ailesine de destek olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Etkinlikte kısa bir açıklama yapan anne Müyesser Delikanlı ise, “Belediyeye çok teşekkür ediyorum ekinlik için inşallah başka şehit vermeyiz” diye konuştu.