Esenyurt Belediyesi, İstanbul’un en yoğun trafiğinin yaşandığı E5 karayolu üzerindeki güzergahta yapımı tamamlanan yürüyüş parkını bahar şöleninde hizmete açtı.
Esenyurt Belediyesi, İstanbul’un araç trafiği açısından en işlek yolu olan E5 güzergahında yapımını tamamladığı ‘E5 Kenarı Yürüyüş Yolu Parkı’nın açılışını düzenlediği bahar şenliğinde gerçekleştirdi. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve İlçe Kaymakamı Ekram İnci’nin de katıldığı Mevlana Mahallesi’ndeki bahar şöleninde ilk olarak Siren Rock Grubu sahne aldı. Grup, çaldıkları parçalarla seyircilere keyifli anlar yaşattı. Türk Halk Müziği sanatçısı Gizem Kara ise seslendirdiği eserlerle izleyicilerin beğenisini topladı.
“ALANI GÜZEL BİR YÜRÜYÜŞ PARKI HALİNE GETİRDİK”
Bahar şöleninde vatandaşlara hitap eden Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Biz parayla yer satın alıp park yapıyoruz, şuana kadar 300 dönümü geçti. Parayla satın alıp, okul, cami, hastane yapıyoruz. Şunu vurgulamak istiyorum biz bir yeri ranta çevirmek yerine arsaları alıp kamuya tahsis ediyoruz. Bu gördüğünüz yürüyüş parkı da var. Buradaki hanım kardeşlerimiz ‘Başkanım biz yürümek için Beylikdüzü’ndeki çamlığa mı gidelim’ derdi. Haklı olarak o zamanlar burada üst geçit olmadığı için ileriden dolaşıp gelirlerdi. Sonuçta görünen alanı çok güzel bir yürüyüş parkı haline getirdik” şeklinde konuştu.
Programın sonunda kurdele kesilerek ‘E5 Kenarı Yürüyüş Yolu Parkı’nın açılışı gerçekleştirildi.